Witam ma diselka 1.9 Td i od jakiegoś czau zaczął dymić na biało Ojeju nie bierze płynu też nie Co może być tego przyczyną Dodam jeszcze że wymieniłem filtr paliwa i nie widać poprawy I jeszcze jedno mam założony stożek który nie był zapuszczany a ni czyszczony Może to jest przyczyna
Przyspieszacz zaplonu masz elektryczny czy mechaniczny? Jak mechaniczny to jest jakas roznica z wyciagnieta i wciagnieta wajcha?
Babli paliwa nie ma w wezu od filtra do pompy?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
odme tez maz wywalona na bok jak masz stożek??sprawdz czy ci nie ubywa płynu w zbiorniczku wyrównawczym do chłodnicy bo moe byc uszkodzona uszczelka pod głowica i moze ubywac płynu chłodzacego i z tad biłay dym
zaczął dymić na biało Ojeju nie bierze płynu też nie
wiec UPG raczej odpada.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wysłany: 2009-08-20, 19:02
mialem to samo w innym aucie. okazlo sie ze pompa oleju nawalila i zanim sie rozgrzal silnik to dymil na bialo. pompa zostala wymieniona i problem dymu znikl. moze to samo jest i u Ciebie.
[quote="maciekzyje"] pompa oleju nawalila i zanim sie rozgrzal silnik to dymil na bialo. pompa zostala wymieniona i problem dymu znikl.
ja miałem tak samo jak miałem Jettę, wiec tez bym stawiał na pompę
POZDRO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum