Wpadł mi w oko w jednym komisie Citroen C3 1.4 HDI na ful wypasie
Znajomy jeździ czymś takim już dwa lata i nie narzeka. Samochód spala jakieś śladowe ilości ropy i jak na razie jest bezawaryjny. Ale sam się śmieje że jeździ damskim samochodem
Eee Mati tak nie mów.... u nas chief ma żabojada, jak go rozdrażnisz to się pozbędziesz zielonego koloru
w porządku. Każdy kupuje taki samochód na jaki go stać. Teraz samochody nie są tak awaryjne jak kiedyś. A jak już coś się sypnie w takim to kosztuje majątek. Jeżdzę VW i mam awersję do samochodów na f czyli francuzów... fiatów i fordów.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-07-18, 22:38
Od 2 miechów bujam sie żabojadem i jak narazie gicior - choć jak się popsuje cos będzie pewnie płacz.. Ale to jak z każdym nowszym autem. Nasze Ventylki co by nie gadać to części maja naprawdę taniutkie...
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-07-18, 22:41
Ja bym jakbym szukał auta to też bym się nie rozglądał za francem...ale jakby mnie napadło to któż to wie. Fakt faktem że za cenę np 10 letniego Paska masz dużo młodszego franca i jeszcze z dobrym wyposażeniem. Jednak VW cenowo wysoko stoją.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-07-18, 23:08
Pierwsze miesiące też szukaliśmy VW bądź opla... Ale wszystko takie wyjeżdżone, z lewymi przebiegami itp. I gdy naprawde ręce mi już opadały trafiła sie renia... Cena jak za starsze niemieckie i z pełnym wypasem. Bo tak w życiu nie pomyślałbym nawet o francuzie... a dopiero po roku będzie można ocenić czy to dobry wybór...
I z poszukiwań wielomiesięcznych powiem jedno: w tym kraju 99% aut ma lewy przebieg i jest po przejściach...
P.S Seba powodzenia w poszukiwaniach i nie robimy CI juz OT.
nie, nie oto chodzi, chcę się wszystkiego wypytać.
Czy przebieg, jak na takie auto - 210 000 km to dużo, czy mało, mając jeszcze taki silnik?
gadałem z bracholkiem to powiedział, że jak na takie wyposażenie, to cena jest atrakcyjna i jeszcze z takim oszczędnym motorkiem. Przynajmniej może przebieg będzie autentyczny, a nie... 80 tysięcy przebiegu, a licznik 30 razy się przekręcił...
Tylko ten silnik 3 cylindrowy jakoś tak mi się kojarzy z seicento, maluchami itp. (ale może i ma swoje dobre strony). Swoją drogą, widziałem wczoraj w jednym komisie Audi A2 z motorkiem... 1.2 TDI 60KM, ale cena... 28 klocków
Porobię później kilkanaście fotek, zapodam i poproszę was o wycenę mojego wentylka w takim stanie, jaki jest, bo może będę miał kupca od ręki, ale muszę się tylko z ceną zdecydować.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-07-19, 10:38
sebastian napisał/a:
Czy przebieg, jak na takie auto - 210 000 km to dużo, czy mało
Przebieg niby duży....ale wiem ze jak ktoś silnika nie katował, nie podkręcał i zmieniał regularnie olej to jest ok i jeszcze dłuuuugo posłuży....
sebastian napisał/a:
3 cylindrowy
Tylko się cieszyc.....zawsze to jeden wtrysk mniej w przypadku ewentualnej regeneracji/wymiany....
A to że rozrząd kosztuje 5 stówek to i tak tanio jak na klekota.
Osobiście uważam że 75 KM w takim autku bez problemu da radę tzn tak tylko wnioskuję....wiem że masz coś nie tak z LPG a z osiągów na benzynie w swoim vento jesteś zadowolony (przynajmniej tak kiedys czytałem).....to przecież ta sama moc z lepszym momentem, w mniejszym-lżejszym autku na bank Cię nie zawiedzie.
Wysłany: 2009-07-19, 11:41
a ja mam odmienne zdanie nt. silnika 3 cylindrowego. jest głośny i wcale nie jest taki ekonomiczny. W AS albo Motorze parę miechów temu był artykuł o polówkach i odradzali tego diesla na rzecz 4 garowego.
Trochę czas odświeżyć temat...
Lepszego miejsca dla auta już znaleźć nie można było... 10 metrów na plażę
A tu to, co tygryski lubią najbardziej, czyli kilkugodzinne przymusowe opalania, stanie w miejscu, bez klimatyzacji i w ogóle...
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-08-03, 11:19
No Panie, miejscówka jak ta lala Tak blisko że mogłeś sobie muzę w aucie zapuścić i byś sobie na plaży słuchał
A druga fota... no niestety, polska rzeczywistość.
W ciągu miesiąca ventka moja zrobiła już ponad 2000 km
i dalej się kula
Wczoraj byłem nad morzem. Na jednym tankowaniu przy pełnej butli z Żar do Międzyzdrojów przejechałem bezproblemowo stojąc jeszcze w 2-godzinnym korku poruszając się ślimaczym tempem. W tę i z powrotem 700 km = 2 tankowania do pełna + razem ponad 3 godzinny korek, bo powrót też był z przygodami... (butla 35 litrów).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum