Forum przeszukałem i tematu nie znalazłem chodzi o to by w dieselku osiągnąć lepszy odgłos turbinki w czasie jazdy. Jak wyciąłem końcowy tłumik i wstawiłem przelotówke ultera trochę się poprawiło ale dla mnie to za mało w przyszłym tygodniu wycinam jeszcze środkowy i cay układ wydechowy będzie przelotowy rura przez cale auto i na końcu przelot. I teraz pytanie jak jeszcze polepszyć odgłos turbinki poza ukladem wydechowym. Kolejna sprawa to zamontowanie blow offa w dieselku efekt nawet jest http://nitas.wrzuta.pl/fi...w_off_w_dieslu. teraz pytanie czy w pływa to jakoś na osiągi tzn czy ich nie zmniejsza wg. mnie nie powinno bo przecież ciśnienie spuszczane jest po ściągnięciu nogi z gazu. Jak ktoś ma jakieś pomysły chętnie poczytam
_________________ Najpierw Bóg stworzył Diesla, a potem świat
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-08-03, 21:16
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę ale zawsze myślałem że blow off'a to można sobie założyć jak ma się instalkę podciśnienia a takowej w TD to chyba nie ma...
blow off'a w TD i TDI nie stosuje się.Upuszczanie ciśnienia wpływa żle dla turbiny no i traci się na mocy,odwrotnie jest natomiast w uturbionych benzynach tam nadmiar ciśnienia może być upuszczany przez blow off'a.
Modyfikacje wydechu przeprowadza sie od 200KM+
Ile masz w tym Ventylku? 80? Jak dasz wszystko w przelocie, owszem powinien byc wyrazniejszy swist, blow off do diesla nie ma absolutnie zadnego sensu bo tam nie ma zadnej przepustnicy. Jak dla mnie to w ogole nie oplaca sie tego robic. Kup TDI, zamontuj sobie turbo VNT i bedziesz slyszal gwizd.
Chcesz slyszec turbine to popaluj kilka razy auto, odrazu gas silnik po takiej jezdzie i mysle ze po miesiacu czasu zaczniesz slyszec lozyska i bedzie upragnione łuuuuuu
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum