Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-11-29, 12:25
piotrek_inf napisał/a:
te mają szerokość 7"
piotrek_inf napisał/a:
opony 195/50/15
Będzie ok no tylko to ET 30 mnie niepokoi
sebastian napisał/a:
czyli prawie 900 kg Siadło, ale nic nie obcierało.
U mnie też...mam 185/60R14-seria....nigdy nić nie przytarło nawet pod ciężarem ponad pół tony na samym tyle czyli masa spotęgowana i było tak
Ostatnio tez ostro zawiechą przydzwoniłem w złączenie asfaltu i powiedziałem ze już profilu opony nie zmniejszę...wygląda to jak wygląda ale na Polskie realia jest stworzone.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-11-29, 12:28, w całości zmieniany 1 raz
z tego co widzę to te fela maja ET 30 wiec chyba bez podginania rantów sie nie obędzie a dętego jeszcze jak dasz oponkę 205 na bank tył będzie przycierał, wiec 195 to max chyba
Z tego co gość w aukcji pisze to pasują do Golfa III, a możesz dokładnie powiedzieć o podginanie jakich rantów chodzi i jakie minimalne ET można założyć?
Z tego co gość w aukcji pisze to pasują do Golfa III,
pasować pasują ja tego nie neguje ale to ET 30 jest za małe jakby było ET 35 nie było by problemu a tak może przycierać o rant nadkola tym bardziej jeśli planujesz szersza oponę np.205
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2008-11-29, 12:34, w całości zmieniany 1 raz
Zawieszka raczej miękka, może nie za miękka ale na pewno nie twarda, a wysokość jak na zdjęciu, w wyginanie rantów raczej bawić się nie będę lepiej kupić felgi z większym ET chociaż te mi się podobają.
A wiecie może z czego wynika fakt, że w zimie instrukcja każe jeździć na mniejszej średnicy i mniejszej szerokości felg i opon
rzecz prosta węższa opona stawia mniejsze opory ,co w zimie wskazane szczególnie jak dużo śniegu albo błota pośniegowego do tego wyższy profil o 1-2 rozmiary i śmiga sie jak ta lala
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum