Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-02-07, 13:49
Byłem dziś u szwagra...tego mojego prywatnego a zaraz forumowego. Wziąłem od Niego nową panoramę z ostatniego zlotu , którą można umieścić na stronie/forum. Panorama ze środka koła (z perspektywy osoby fotografującej-Tomek to chyba robił) i można ją sobie myszką przesuwać w każdą stronę w dowolną ilość stopni (360 stopni) . Moze się gdzies to wrzuci
Wysłany: 2010-02-07, 18:20
spyro napisał/a:
Wrzućmy to na strone Klubową, czy do tego trzeba jakiś program, żeby przeglądać to w każdą stronę?
No własnie jakiś zonk z tym jest...u szwagra to fajnie chodziło i twierdził że aby to odpalić potrzebna jest Java ale widze że i flasha trzeba zassać gdyż to jest Shockwave Flash Object...powiem szczerze że jak to ogladałem to kozacko no ale muszę co nie co pościągac żeby to odpalić na kompie.
spyro, musze Ci to jakoś podesłac gdyż to jest ta obrotowa trójwymiarowa panorama i jakieś płaskie...takie co są na forum na tym ciemnym stylu u góry z tym że ta co jest obecnie to tylko 180 stopni i połowy aut brakuje a u mnie jest cały komplecik 360 stopni....i to wszystko zajmuje 80 MB (czyli kilka płaskich w kilku formatach i ta najlepsza, którą można sobie przesuwać mychą-trójwymiarowa )
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-02-08, 09:00
hej co do panoramy to te obrotowe były robione w kilku wersjach,
jedna do działania potrzebuje Shockwave Flash, druga flash playera, a trzecia zainstalowanej javy
w środę ,czwartek jade podpisać umowę w sprawie internetu to będe już na bierząco
ja jeszcze dzisiaj popatrzę dokładnie, co i jak
jako baner u góry to stworzę panoramkę która automatycznie będzie się obracać
Wysłany: 2010-02-20, 13:08
Dokładnie.....to samo miałem u siebie i dlatego napisałem wyżej
Paweł J. napisał/a:
No własnie jakiś zonk z tym jest...u szwagra to fajnie chodziło i twierdził że aby to odpalić potrzebna jest Java ale widze że i flasha trzeba zassać gdyż to jest Shockwave Flash Object...powiem szczerze że jak to ogladałem to kozacko no ale muszę co nie co pościągac żeby to odpalić na kompie.
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-02-20, 13:26
drażnić mnie już powoi zaczyna ta panorama
zrobiłem jeszcze inne, ale raz zołza chodzi a raz nie, i bądź tu mądry dlaczego
spróbuje jeszcze troche nad tym popracować, chociaż pomysły mi się kończą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum