blaszka to nie jest problem, łatwo wyciąć z cieniutkiej blachy, widziałem nawet na allegro małe arkusze za 5zł. Ja dziś wycinałem ten kawałek pod baterię normalnie nożyczkami.
Gorzej ze sprężynką, trzeba szukać podobnej, niby można też zrobić samemu, ale ja nigdy nie robiłem.
Sprężynkę trzeba dobrać albo adaptować jakąś podobną, rozgiąć najlepiej. Przy szczotkach do silników elektrycznych, typu odkurzacz, mikser są różne, bardzo podatne na przeróbki.
jak to mówią Polak potrafi ...ale oryginalna blaszka jest utwardzana a sprężynka nie jest taka zwykła tylko stożkowa z szeroka podstawa wiec może być problem mały ale wszystko do zrobienia tylko czy kobieta temu wszystkiemu podoła sama??
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Jak ma dziecko, to niech rozbierze jakąś zepsutą zabawkę ze sterowaniem, albo niech popyta znajomych z dziećmi. Pomyślę i napiszę, co adaptować. Można poeksperymentować ze sprężynką od długopisu, jest dość sztywna i nieźle się wygina. A czy podoła? Jeździ Ventylkiem to co ma nie podołać?
Właśnie rozebrałem stary długopis Zenith, rozebrałem kluczyk, rozgiąłem szczypcami sprężynę od długopisu i wyszło całkiem nieźle, trochę jest miększa ale to nie przeszkadza.
Musiałem poczekać do zapadnięcia ciemności, bo dzisiaj taka lampa, że myślałem, że lipa świeci, jednak po ciemku elegancki efekt, mała latareczka. Także wypada polecić diodę zamiast żarówki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum