Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-04-14, 16:06
Tak umnie na 100% a wycie powyżej 120 jest już ()*#^% ale nie mam kiedy na tą diagnostyke pojechac skrecam w lewo cisza sie robi wystarczy leciutko puknąć kierką
powód wycia chyba zdiagnozowany na podniesionym autko ostatnio było słychać po stronie pasażera łozysko przód. odziwo wcześniej też sprawdzałem i była cisza może teraz bardziej dostało już po dupie. w następnym tyg wymienię i zdam relacje.
Pany problem rozwiązany przyczyną było łożysko przód od strony pasażera PLUS dla vezeta bo to on jako pierwszy to obstawiał nareszcie nastała w furce niebiańska cisza
Panowie i na moje łożyska przyszła chyba pora ( 100tyś zdarzyłem najezdzic a czy ktoś je wczesniej wymienial to nie wiem) - wyje mi cos nie samowicie - oponki juz zmienilem na zimówki bo gume zlapalem i niechcialo mi sie szukac nowych opon - wiec to nie one - raczej łożyska - bo wycie zaczyna sie przy ok 60 km/h (chyba z przodu) - i teraz mam pare pytan - jak sprawdzić które to łozysko wyje? i czy wymieniac można jedno? i jaki koszt jest łożyska z przodu i tyłu?
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-10-17, 22:02
Tanio to optimala za komplet na 4 kółka ok 100zł-150zł ja kupowałem na przód za 60zł na tył są tańsze , wymiana prościutka ale mogą być problemy z wyciśnięciem łożysk u mnie 12T nie dawało rady a co do tyłu to są tam dwa stożkowe skubańce jeden wypada sam a drugiego nie wyciągałem(siedzi w bębnie) często wystarczy wymienić tego z zewnątrz,
Wymieniać dwóch nie ma raczej sensu zawsze to po prawej bardziej w tyłek dostaje a co do wycia jak skręcasz w prawo i przestaje wyć to prawe łożysko do wymiany chyba...
_________________ Das is das ...
Ostatnio zmieniony przez archeolog 2010-10-17, 22:19, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-10-18, 08:39
Jeśli Optimal to tylko z symbolem A. ostatnio dałem u siebie SKFa.
zlotykamil napisał/a:
jak sprawdzić które to łozysko wyje?
Podnosisz auto tak jakbyś chciał koło zmienić. Odpalasz i rozpędxzasz do powiedzmy 80km/h i niech ktos obok stanie i będziesz wiedział czy wyje czy nie. Dodam że będzie napędzane tylko to koło co jest w górze. Na to na ziemi nie będzie szedł napęd.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-10-19, 21:12
to jak masz zmieniać łożysko z rozwalaniem geometrii to dolóz stówkę i wymien dwa...chodź da się przednie wymienić bez zmiany geometrii, ale w tedy musisz wyciągnąc amortyzator z piastą czy zwrotnicą...z resztą mniejsza z tym jak się nazywa ten grat dołączony do amorka.
czyli tak jak na foto....sprawdzone komputerowo...czyli geometria zachowana
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2010-10-19, 21:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum