Post pod postem no ale cóż
Wpadł zdeś US i ori dokładka vr6 do vento(Dzięki Robert ) którą będę zakładał wyłącznie okazyjnie.Będzie kasa będę szukał przodu usa i blendy usa.
Zdjęcia robione niestety tel .
Blenda us będzie na pewno. lotka pójdzie out jak znajde ładną klapę bez rdzy i dam do malowania. Jednak i tak najbardziej cieszy mnie ta dokładka jest to cholerny rarytas mało kto ma a jak są to ceny takie że masakra
A nie wiem ja tam się nie ścigałem nie chciałem ich zawstydzać to raz a dwa że nie miałem paliwa prawie kloszy nie będę polerował bo długo nie zagoszczą na aucie
Przemek, Dlaczego? Ja mam zrobioną soczewkę na kloszu hella i soczewce z roomstera. Oczywiście normalne żarówki do tego, jeszcze nikomu nie przeszkadzały te światła.
Zdjęcia znalezione w sieci z poznańskiego spotu
A co do auta ma się dobrze dostało ori lampy bez żadnych smokedów i innych takich . postoje przeniosłem w kierunki, pozbyłem się palącej się kontrolki od czujnika zużycia klocków ,(zmostkowałem przewodu przy kole póki co ) założyłem osłonę pod kieownicę bo nie miałem a ciężko wyrwać taką na regulację kierownicy . jestem w trakcie negocjacji co do zrobienia blachy na tip top tzn progi podłoga reperaturki tylne nadkoli wlewu paliwa i nowe nadkola przednie . póki co będę jeździł w podkłądzie ale lepiej w podkładzie niż z rdzą
Proszę o usunięcie tematu . Nię chcę prowadzić tematu na tym forum po przeczytaniu postów kilku idiotów i tym co się tu ogólnie dzieje chciałbym zrezygnować z prowadzenia tematu tutaj. Z góry dzięki za wyrozumiałość i za zamknięcie i usunięcie. Pozdrawiam . miło było...
Mały aktual:
Vencior dostał nowy olej Motul 10w/40 wraz z filtrem mana , i nowym filtrem powietrza
Następnie wyrwałem nową klapę od kolegi muchomorka ponieważ starej nie opłacało się już naprawiac a ta jest niemal bez rdzy, została wywalona takze lotka co mnie cieszy bo mi sie nie podobała
Założyłem dystanse mdf które zostały mi z mojej swiętej pamięci golfa . Taka ciekawostka golf został poskładany jeździł nim kumpel niedawno go sprzedał przyjechali klienci z miernikiem lakieru i wyobraźcie sobie ze tylko maska od vento i lewe drzwi które były wymienione prze kumpla były malowane reszta ori
Zrobiłem negatyw licznika i wyświetlacze podświetliłem na czerwono w sumie nie wiem do czego to pasuje ale mi sie podoba . wymieniłem tez diody licznika na led
Padł czujnik klimy także trza było kupic nowy pierwsza mysl ASO ale stwierdziłem ze nie dam juz półtorej stówy za czujnik, tak wiec kupiłem Toprana za 20 zł i ku mojemu zdziwieniu wszystko działa jak należny
Cała podsufitka i plastiki poszły na czarno także mam całe czarne wnętrze prócz słoneczników i rączek które raczej wole poszukać w ori czarnym kolorze
Macie takie gumki w swoich ventach?
W vento były ori .
Zostały takze wymienione wszystkie łożyska wymienione tylne tarcze i prawy przegub wraz z półosią . Na sprzedaz mam belke z tarczami jak cos to pw .
W październiku przeglad ubezpieczenie i rejestracja takze zas wydatki. Zbieram kase i beda mody . W planie pssst pssst .
brawo za kontynuacje tematu bo jest co pooglądać zastanawiałem się nad tym licznikiem tzn wyswietlaczami ale nie widziałem jak to wygląda a teraz już wiem i wygląda super Kurcze marzy mi się czarno w środku super to wygląda, ale może kiedyś
Co do gumy to ja jej nie mam jutro luknę czy wogóle mam na takie coś miejsce albo jakis ślad
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-09-20, 22:55
Dobra robota, czujnik Toprana lata u mnie w sharanie już 3 lata i nic się z nim nie dzieje więc i u Ciebie posłuży. Rączki i słoneczniki szukaj ori czarnych bo te elementy można dostać na różnych forach, szukaj też tych plastików w które zapinasz słoneczniki bo malowane się wycierają i nie wygląda to ładnie. Ja np zamawiałem do siebie nowe oryginalne. A Gumy które pokazujesz na fotkach ja mam w swojej Jettcie ale w oryginale występowały one tylko w VR6 w golfie i vento, oprócz tych powinieneś mieć jeszcze dodatkowe gumy na dołach drzwi od wewnątrz.
Plastiki malowalem boll'em czarnym do plastikow po pierwszym malowaniu troche sie wycieraly po zadrapaniu ale wzialem papier scierny zjechalem wszystko jeszcze raz pomalowalem od nowa i trzyma sie bez problemu.
Ostatnio w kumpla trójce malowaliśmy te plastiki szprajem do plastiku, ale po montażu (który mnie doprowadził do kur**cy z nerwicą) zaczęło schodzić . Ogólnie to mi się wcześniej nie podobały te czarne plastiki, ale jak zobaczyłęm efekt na żywo to zmieniłem zdanie, problem niestety tkwi w tym że nie mam zamiaru tego więcej zdejmować i zakładać
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-10-02, 21:05
Blenda US to dobry gadżet ale nie rozumiem jak mogą Ci się nie podobać lampy US na tył? Ja mam takie u siebie i nic im nie brakuje, no może poza tym kawałkiem wewnątrz który odpowiada za boczny obrys
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum