Silnik: 1,8
Wysłany: 2008-08-01, 13:36
opisze szereg zmian jakie zostaly przeprowadzone w ostatnim tygodniu:
wszystko obejmowalo zmiany lakiernicze tj:
-lusterka w kolor
-grill w kolor
-zderzaki w kolor
tylnego jeszcze nie zalozylem bo bede sie zajmowal lewym tylnym nadkolem ktore zostalo ostro znorane przez moje zaklepywanie rantu.
ostatnimi czasy doprowadzilem takze cala podsufitke do stanu idealnego jest czysciutka ale niestety szyber mi dalej nie chasa i nie mam na niego nerwow
_________________ VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-03, 21:08
Ano niestety, szyberek to nadal bajer, w żadnym aucie klasy średniej nie montuje się go seryjnie do tej pory, także za bajery niestety trzeba bulić :-( A ogólnie konstruktorzy VW powinni kopy dostac bo nie słyszałem jeszcze osoby która nie miała jakiś problemów z szyberem w VW.
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-08-05, 01:55
spyro napisał/a:
w żadnym aucie klasy średniej nie montuje się go seryjnie do tej pory
teraz montuje sie klime nie szyber
spyro napisał/a:
konstruktorzy VW powinni kopy dostac bo nie słyszałem jeszcze osoby która nie miała jakiś problemów z szyberem w VW
podejzewam, ze wiekszosc z tych, ktore mamy popsute padla zima, przy przymarznietym dachu, gdy jakis Fryc sie szybrem bawil...-jest ktos, ktoremu trzasnelo to na jego wlasnych oczach przy narmalnym uzytkowaniu???
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Wysłany: 2008-08-14, 01:50
progi to jakis ",,,," pozaginal i w ogole nie bylo tego kantu w pewnych miejscach ale znajomy blacharz powiedzial ze mi to zrobi bo dalej jest oki. wiadomo mk3/vento ma slaba blache
_________________ VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-14, 09:28
to zależy w jakim stanie masz podłogę, jak w katastrofalnym to będzie trzeba więcej spawać, nowe progi są wąskie, czyli przed zaślepkami się je wspawuje.
Wysłany: 2008-08-14, 09:38
No to wtedy same progi sie wycina i wspawuje nowe, przy okazji można tez reperaturki błotników sobie sprawić po tylne błotniki w każdy Vento prędzej czy później lecą...
Wysłany: 2008-08-14, 10:22
panowie w kazdym razie przez jakis czas bede mial z tym spokoj, chce cala lewa strone pomalowac zeby to mialo rece i nogi, juz sa pomalowane oba zderzaki, grill i lusterka i musze powiedziec ze efekt jest. autko powoli nabiera wygladu, zastanawiam sie nad zmiana kol na mniejsze bo na tych walcach dobrze wyglada ale 75ps to za malo na takie kapcie, a w koncu wyscigowke (mk2 GTI) mam a to ma byc spokojne autko (dlatego nie ma gleby)
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-08-18, 02:06
Tygrysisko napisał/a:
No to powiedz.... jak to zrobiłeś
widze, ze Siemens pewnie znowu chla i nie ma czasu odpisac to za niego: naklejal folie czerwona, samoprzylepna i podobno przyzwoicie wyszlo, ale osobiscie nie widzialem...
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Wysłany: 2008-09-16, 22:55
zaciemnialo i swiecily na czerwono.... i trzeba bylo folie odkleic.
fotki vento wkleje przy najblizszej okazji. jest przy nim jeszcze troszke do podlubania, ale najgorszy syf zrobiony tzn podloga, zawieszenie, wydech elementy eksploatacyjne, oleje paski itd
VENTO BEDZIE NA SPRZEDAZ jak ktos by sie pisal czekam na propozycje na PRV
Ostatnio zmieniony przez simens 2008-09-16, 22:59, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-09-17, 17:39
w sumie wyszlo to co mialo wyjsc zostalo w sumie pomalowac lewa strone i by bylo wszystko juz oki, ale bede teraz caly czas praktycznie poza domem(najblizsze 10miesiecy) i GARAZEM wiec raczej ani nie pojezdze ani nie podlubie wiec po co ma stac i sie marnowac. technicznie jest juz praktycznie wszystko zrobione takze jak komus nie przeszkadzaja te odpryski na drzwiach z lewej to moze tak smigac.
a na codzien i tak jezdze mk3 taki to mam dupowoz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum