Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-02-25, 23:05
czarnysauber napisał/a:
i co było
nie wiem jak to wytlumaczyc ale jak jest odbuj w amorze i skada sie z 2 czesci jedna czarna a druga takjaby gompka zolte takie cos to te zolte peklo w polowie i nalazlo na amora i tak trzeszczalo podciagnelem to do gory i jest teraz git cichutko
Wysłany: 2010-03-10, 21:39
Dzisiaj trochę pogrzebałem przy VW
-wymieniłem płyn hamulcowy
-pomalowałem zaciski na czerwono
-zregenerowałem parownik(nowe bembrany itp)
poniżej pare fotek z prac ale kom bo nie chciało mi się iść po aparat
Wysłany: 2010-03-13, 10:34
czarnysauber napisał/a:
a paski od wspomagania i alternatora tez zmieniałes
od wspomagania wczesniej zmienialem a od alternatora jeszcze dobry....
te foty to jeszcze ze starym paskiem rozrzadu bo pozniej jak zakladalismy to zapomnialem pyknac foty
Wysłany: 2010-03-23, 17:00
naws napisał/a:
To bez policji sprawa wyjasniona ?
zapomnailem dopisac policja byla baba odrazu sie przyznala do winy...
naws napisał/a:
Widze ze furak nie odpalil i nie jechal o własnych silach tylko na hol ?
znaczy palil ale wyciekl plyn wspomagania i wzielismy go na hol...
WAFEL napisał/a:
przykra sprawa lukasz17 ale jak dostaniesz kase to kupuj front od vento. zderzak gril itd od razu inaczej golfer bedzie wygladac
nad frontem vento sie zastanowie bo trohce slabiej swieca lampy ori vento...:/
zobacze ile dadza kasiory wtedy bede mysla co z nim robic....
co mowic rzeczoznawcy?? jakie wymieniac cześci widze ze lapa od poduszki co z przodu silnik trzyma ona jest pod rozrusznikiem to widze ze pekla... z chlodnicy niby plyn nie wyciekl ale dostala belka...
i tak wyglada chłodnica plyn nie wyciek ale mala sciema i rzeczoznawca porobil zdjecia ze uszkodzona:)
no i prawidłowo oni i tak by Ci chcieli przyznać jak najmniej więc zdzieraj z nich ile się tylko da miałem tak samo rozbity przód tylko oczywiście i niestety w vento
Wysłany: 2010-03-24, 18:39
devill4 napisał/a:
oni i tak by Ci chcieli przyznać jak najmniej więc zdzieraj z nich ile się tylko da
zobacz eile dadza ale chyba wiecej niz oni dadza to juz od nich nie wyrwe:/
devill4 napisał/a:
miałem tak samo rozbity przód tylko oczywiście i niestety w vento
duzo Cie naprawa kosztowala??
piotr nowok napisał/a:
oj nie ladne szkoda furaka ale jak badziesz mial kaske tez bym dal vento front
zobacze jak to bedzie ale chyba zropbie ori front zawsze latwiej sprzedac...
gadalem z moim lakiernikiem i moiwl zebym kupowal nowe czesci maske pas przedni belke i lampy bo sie nie oplaca urzywek kupowac lepeij dobry zamiennik kupic...
nawet mnie nie pytaj o tą naprawę bo jak mi się przypomni to mnie szlag znów trafi...renomowany zakład polecany w okolicy itp a się okazała jedną wielką porażką
ceny już nie ogarniam bo to 3 lata wstecz ale spytam matuli ona pewnie jeszcze trzyma jakieś papiery
Wysłany: 2010-03-24, 19:08
ten moj lakiernik mowi ze kupi wszystko w tym sklepie co bieze czesci do innych aut ...
lampy lepiej kupic ori urzywane czy nowe zamienniki depo?? zawsze to nowa lampa nowy odblask to moze i lepiej bedzie swiecic??
Wysłany: 2010-03-24, 23:19
czarnysauber napisał/a:
jak to ktore wszystkie sprowadzone od dziadka co tylko w niedziele jezdził
na allegro takich pelno olej lany tylko syntetyk...
przypomniala m isie taka historia co ostatnio kumpel mi opowiadal co pracuje u goscia w warsztacie i kolunio przyjechal polowa 2004r tdi z komisu oczywiscie i mowi ze trzeba olej wymienic i daje mu ten olej. oczywiscie mineralny i jakis najtanszy kumpel mowil ze wymienil i wypisal kartke i zawiescil a ten z komisu mlody cos ty zrobil wez wypisz druga kartke i wpisz ze zalany pelny syntetyk mobila...
kumpel mowi ze strach samochod kupowac w komisie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum