Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2010-10-24, 21:45
może ii zakreciłem ale chyba wyraźnie pisało w 1 poście że oddajemy po jednym głosie na kazdego z 31 startujących wiec czy mi sie foty podobaja czy nie wypadało by tak zrobic zeby uczesnicy tego konkursu mieli równe szanse
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-10-24, 21:56
pawelvw napisał/a:
ale chyba wyraźnie pisało w 1 poście że oddajemy po jednym głosie na kazdego z 31 startujących wiec czy mi sie foty podobaja czy nie wypadało by tak zrobic zeby uczesnicy tego konkursu mieli równe szanse
Mi się wydaje panowie że trochę wyolbrzymiacie temat Moim zdaniem powinno zostać tak jak jest jednemu się cos podoba drugiemu nie . Jeszcze nam się zaraz Gavel zdenerwuje nie zrobi nastepnej ankiety i z kalendarza dupa będzie
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2010-10-25, 11:13
Powtórzę raz jeszcze - nie ma technicznej możliwości edycji lub usunięcie czyiś głosów.
Teoretycznie mógłbym ręcznie pozliczać wszystkie głosy nie uwzględniając tych "niepełnych" ale naprawdę szkoda mi na to czasu bo wyniki i tak się nie zmienią.
Dla przykładu weźmy pierwszego z listy Arka i załóżmy że zamiast oddać po 1 głosie na każdego oddał tylko 6 głosów - 4 na wszystkie swoje zdjęcia i 2 na oba zdjęcia Arturka. Kasujemy zatem to jego głosowanie i mamy:
arek07 - 1 [ 18 ]
arek07 - 2 [ 10 ]
arek07 - 3 [ 3 ]
arek07 - 4 [ 9 ]
Arturek - 1 [ 10 ]
Arturek - 2 [ 26 ]
I co się zmieniło
Przypominam tym którzy tego nie rozumieją że liczba głosów nie ma znaczenia czy dana fotka znajdzie się w kalendarzu czy nie. W tej ankiecie wybieraliśmy jedną, najlepszą fotkę od każdego użytkownika i dopiero te wybrane fotki będą walczyć o 12 miejsc na kartach kalendarza 2011 w drugiej ankiecie, która już za chwilę
Pany dajmy już spokój ... wczoraj niepotrzebnie to zaczolem , wydawało mi sie ze wkradł się jakiś błąd przy zliczaniu głosów nie mialem nic innego na myśli ... sprawa jest wyjaśnioną dogłębnie a pretensje możemy mieć tylko do siebie za próby kombinacji choć reguły sa przedstawione w pierwszym poście ...
na przyszłość czytajmy pierwszy post moda i stosujmy się do reguł w nim zawartych i nikt nie będzie miał do nikogo pretensji
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-10-25, 14:06
Dokładnie, nie ma co robić z tego halo. Nikt źle nie chciał.
Ja osobiście i bez bicia też sie przyznam ze nie doczytałem 1szego postu i glosowałem tylko na zdjęcia które mi się najbardziej podobają. I faktem było to, że niektórzy dostali po 2 głosy ode mnie a inni wogole.
Nie czuję się przez ten fakt tak, jakbym zrobil cos złego - bo głosowałem na te zdjęcia które mi się podobają. I tyle. A jeśli ktoś widzi "równe szanse" u każdego uzytkownika w tym ze musi oddać przynajmniej jeden glos na kazdego, mimo iz nie podoba nam sie moze zadne ze zdjęć - to moim zdaniem to jest non sens. Bo są gusta i guściki i w nich się nie dyskutuje. I po co kogoś zmuszać na glosowanie na coś, na co być może nie ma ochoty.
Ja sam dostalem tez chyba z tego co ktos tam wyliczyl 42 glosy a nie ponad 50 i nie czuje sie poszkodowany. Rozumiem ze komus sie nie podobaly moje zdjecia i to wszystko. Przeciez to nie zaden skandal ani korupcja
a tak wogole Pany, to : niech wygrają najlepsi i szacun dla wszystkich Ventkomaniakow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum