Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Nagrzewnica wymieniona dalej i PROBLEM
Autor Wiadomość
Bioly888 
Autostopowicz

Silnik: 1.8+LPG
Wysłany: 2011-09-25, 19:54   Nagrzewnica wymieniona dalej i PROBLEM

Witam mam pewien problem... Mianowicie w moim ventku slabo grzalo. WYmienilem nagrzewnice (b.duzo roboty) termostat i filter pylkowy i od tej pory wogole nie wieje cieplym powietrzem . Nawiew THERMOTRINIC wszystkie weze gorace od nagrzewnicy wyglada ze wszystko OK a tu nic raczej wszystko dobrze zlozone. POMOCY!!

Radex 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1,9 TD 75KM
Wysłany: 2011-09-25, 20:05   

po włączeniu zapłonu i przekręceniu z zimnego powietrza na ciepłe słychać jak chodzą klapki nawiewu wewnątrz? nie wiem czy to elektryczne, czy pneumatyczne, ale zwiększa lub zmniejsza dopływ ciepłego powietrza ... powinno działać w pełnym zakresie regulacji

gdzieś było opisane, że gościowi wiało non stop gorącym

Bioly888 
Autostopowicz

Silnik: 1.8+LPG
Wysłany: 2011-09-25, 20:09   

to jest elektryczne nic nie slychac, tak wlasnie mysle ze ten przelacznik sie zepsul trzeba to pewnie jakos sprawdzic czy wogole dziala bo przed wymiana nagrzewnicy dmuchalo letnim powietrzem

szewcio123 
Ventofan

Silnik: 1.8 GT + gaz
Wysłany: 2011-09-25, 22:47   

Bioly888 w środku w tym tunelu masz tą ścianke która po przekręceniu termotronika przesuwa sie, ona w środku pokryta jest taką pianką a ta z kolei z ubiegiem lat murszeje i wypada, wtedy ta sciana grodziowa nie spełnia swojej funkcji i przepuszcza zimne powietrze. wieje wtedy własnie letnim powietrzem.Jeżeli z kolei wogóle nie przestawia ci elektrycznie tej sciany to coś jest z tym termotronikiem też miałem podobną sytuacje w swoim vento.
Na samym dole masz takie cięgno, pod nogami pasażera spróbuj recznie to przestwić, ciągnij do siebie, powinno zacząć lecieć ciepło, przestawisz w ten sposób tą sciankę. jeżeli dalej nie brdzie ciepło to znaczy że zmurszała ta pianka w środku.
Ostatnio zmieniony przez szewcio123 2011-09-25, 22:53, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu