czesc!!! mam taki problem iz od jakiegos czasu parója mi szyby
wyczysciłem filtr przeciw pyłkowy i kupiłem nowy panel nawiewu bo był niesprawny,podłacze jutro ale po drodze byłem u mechanika i mówił ze to nagrzewnica bo w srodku u pasazera wylewa sie biała maz pod nogami...niby to płyn z chłocnicy ale dolewam troszke raz w roku! czy takie sa objawy tego? moze tylko jakas obejma pusciła na wezu lub cos takiego?? co wy na to? mieliscie tai problem???
_________________ kto testuje urzadzenia testujace samochody...oczywiscie ze VW
Wilgoć w aucie, ciągle zaparowane szyby, a jeśli się rozszczelni na dobre to potop w środku i koniec jazdy, chyba, że zrobisz obejście nagrzewnicy i ją pominiesz...
Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2012-01-06, 00:46
Za 50 zeta zrobię tylko musisz pół Polski przejechać nagrzewnica w zeszłym roku w kwietniu lub czerwcu kosztowała u mnie 31 zł. Skutki niewymienionej: parowanie uniemożliwiające jazdę, zalanie elektryki bo płyn może nagle pójść po przewodach, ubytki płynu -> w mrozy zamarzanie płynu związane z niedokładnymi proporcjami wody i koncentratu, ostatecznie wątpliwa przyjemność jazdy z płynem cieknącym na nogi i dywaniki- źle się płyn usuwa z dywaników bo się lepi później.
Samo wysuszenie dywaników przy nagrzewnicy nie będzie przeciwdziałać parowaniu- to tak jak suszyć pranie na deszczu
no i nagrzewnica wymieniona!! półtora dnia zabawy z kolega,bo zostawiłem troche na suszenie.a z obudowy płyn sie wylewał a wygłuszenie przednie strasznie tłuste i mokre wszystkie gombki tak samo! jak zobaczyłem jak wygladaja plastikowe kanały nawiewu w srodku to sie przeraziłem,białe,tłuste,itd teraz tylko suszyc wnetrze ciepłym powietrzem i powinno byc dobrze... wszystko sie okaze
_________________ kto testuje urzadzenia testujace samochody...oczywiscie ze VW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum