Silnik: 1.8 ADZ +GAZ Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 414 Skąd: z centrum :P
Wysłany: 2012-06-18, 11:20 skórka pomarańcza
sprawawygląda tak vento było na poprawkach lakierniczych wróciło do mnie potem znów było u lakiernika na poprawkach ale i tak nie wszystko jest idealne. tylni lewy błotnik pod listwą był zarysowany lakiernik to naprawił do listwy prysnał kolorem a na całym błotniku od nowa położył bezbarwny. wypolerował no ale szału nie ma tam gdzie blotnik dolega do zderzaka jest skórka pomarańcza dość znaczna podobnie jest na łaczeniu z drzwiami. drzwi koło klamki maja ten sam defekt (były malowane cały i baza i clarem) . teraz mam 2 pytania:
1. Błotnik- jesli za jakis miesiac go wypoleruje mechanicznie to efekt skorki pomarańcza sie zmniejszy??
2. drzwi- skoro były malowane i baza i clarem to moze być tak że słabo wypolerowali baze na to położyli bezbarwny i polerowanie juz nic nie da
da sie jakoś sprawdzić czy to bezbarwny ma skorke pomarańcza czy baza
Ręcznie nic nie zdziałasz, tylko maszynowo polerka, po wcześniejszym przejeździe papierami ściernymi. Jest to mozolna i długotrwała zabawa. Dobre i chwalone pasty to system 3M i Menzerna. Kiedyś natknąłem się na fajną relację pracy nad skórką pomarańczy w Dodge. Poniżej link:
http://www.detailingworld...ad.php?t=100911
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum