Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Co Cie dzis wku... zdenerwowało...?
Autor Wiadomość
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento

Silnik: z turbo
  Wysłany: 2012-08-17, 11:53   Co Cie dzis wku... zdenerwowało...?

Otóż, niedawno wymieniałem drążki i końcówki, oraz gumy na maglownicy. Od tamtej pory jezdziłem z wszystkimi parametrami kół "no oko". Dzisiaj wybrałem sie na ustawienie zbierzności. Pojechałem na szarpaki najpierw zeby sprawdzic czy nie ma luzów nigdzie. Werdykt...? Luz na maglownicy, i padnieta poduszka silnika. Ale nie w tym rzecz. Ustawił zbierznosc. Przejechałem sie, kiera skrecona podczas jazdy na wprost. Wróciłem, dopompował mi koła. Kolejna jazda próbna. Dalej zle. Ok, przestawił, teraz jest dobrze. Zajezdzam pod dom, aby sprawdzic ta poduszke czy sie nadaje z poprzedniego vento, patrze, a tam widok:
*rozwalona guma na maglownicy po lewej stronie
*po prawej skrecona ze tez ledwo co sie trzyma. I w tym momecie cisnienie skoczyło niemiłosienie. Wszedzie zasr*ne magistry po politechnice, bo Tusk kazał iść na studia, a prawdziwych techników nie zatrudniaja, bo po co jak są magistry którzy sie w ogole na rzeczy nie znaja, no ale co z tego. I teraz musze odkrecic końcówke, kupic nawa gume, wymienic, założyc końcówke w tym samym miejscu co była i modlic sie zeby nie poleciały kąty. Także ogłaszam wszem i wobec

Zakład Auto-Szlif Bychawa, jesli chodzi o zbierzność to karny ku*as sie im należy. Nie polecam, nie warto, Piotr Kruszyński. :/

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2012-08-17, 16:01   

Mnie wczoraj trochę wkurzyła sytuacja z licznikiem. Jako że od jakiegoś czasu szukam do swojego auta licznika, specyficznego co prawda, ale szukam. Więc każdą stronę z allegro przeszperałem, wszystkie szroty objeździłem, wszystkich wkoło obpytałem i dupa. Nikt nic takiego nie ma. Ale pojawiło się światełko w tunelu. W poniedziałek koleś powiedział mi, żebym na drugi dzień przyjechał bo taki licznik powinien być. No ok, więc nazajutrz wpadam, a usłyszałem, że jutro, bo gdzieś tam nikogo nie było i nie miał kto go mi sprowadzić. No dobra, więc przyjeżdżam. I znów się okazało, że nie ma, ale że później święto, to na pojutrze, więc zaś wpadam tam, no to okazuje się, że za parę godzin będzie bo koleś już wraca z Niemiec. Przyjeżdżam o umówionej godzinie i znów za godzinę mam wpaść, bo nie dojechał. Dostałem w końcu numer do kolesia, żebym się z nim osobiście umówił, to mi go przywiezie do domu. To zadzwoniłem, podałem jeszcze raz numer tego licznika, no to za godzinę mamy się spotkać. Dzwoni później do mnie, że już go ma, więc zapytałem czy to ten numer jaki ma być? Tak, dokładnie taki. No to ja już szczęśliwy, gnam na spotkanie a co się okazuje? Że to, koorwa, inny numer. No myślałem, że mnie krew jasna zaleje, pioruny ogniste, siarczyste... Ehh

Kruchy69 
Octavia, Vento

Wysłany: 2012-08-17, 22:49   

no to ja dzisiaj, juz troche po ochłonieciu poszedłem wymienic gume na maglownicy
rozbieram wszystko, a tu jeb, luz na koncówce ktora ma nieco ponad 3200km przebiegu, ale brejdak który je kupił mówił ze bd okeeey, i co...? I &*($&&+_ na twrdszej sprezynie i na poliuretanach jej zywot zakończył sie dosc szybko. Jutro wyciagam co sie da z układu kierowniczego łacznie z maglownica i jade do Danelczyka po ori TRW, i szukam dobrej maglownicy. Chuk ze zapłace, ale tan samochód ma jezdzic bezawaryjnie a nie co 3 tys km wymieniac pół zaiweszenia. A jak juz mówiłem, jak brejdak wróci to mu w łeb walne :/

PS. Na szrpakach nic nie wykazalo ze jest na jakiejkolwiek końcówce luz... :/ Wku*wienie siega maksimum...
Ostatnio zmieniony przez Kruchy69 2012-08-17, 22:50, w całości zmieniany 1 raz  

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Wysłany: 2012-08-19, 09:11   

Kruchy69 napisał/a:
i co...? I &*($&&+_

nie wiem co, nie rozumiem :diabełek: :P
Kruchy69 napisał/a:
PS. Na szrpakach nic nie wykazalo ze jest na jakiejkolwiek końcówce luz

Bo szarpaki są do dupy. Jak nie weźmiesz porządnej brechy i ręcznie tego nie sprawdzisz to się nie dowiesz co tak na prawdę ma luz.

lesny1982 
Vento to ja!

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2012-08-30, 16:40   

a mnie nic tylko pytanko do Kruchy69 a jak odbierasz auto to sprawdzasz cos czy wogole zrobili czy tak placisz na pale?? jak $*^%*&%( to niech wymieniaja

Kruchy69 
Octavia, Vento

Wysłany: 2012-08-31, 15:01   

szczerze powiedziawszy to nawet mi do głowy nie przyszło ze może mi to tak spie... ja drugi raz pojechałem na inna diagnostyke to juz powiedziałem mechaniorowi zeby zwrócił na to uwage, czy aby nie sa skrecone te gumy. Człowiek sie uczy na błedach :/

hrubek18 

Wysłany: 2012-09-08, 23:04   

a mnie dzisiaj policjanci i pod wieczór ventylek :evil: myślałem że coś z czuj. temp. bo ciężko palił odłączyłem go a tu zonk ledwie co zapalił tak jak by prądu nie miał albo rozrusznik padał pojechałem krotką trasę jakieś 10km postawiłem na podwórko chcem jeszcze raz zapalić i zero odzewu od rozrusznika kontrolki nawet nie przygasły :( więc pewnie rozrusznik padł :evil: bo nic innego mi do głowy nie przychodzi noż ja pie..... piękny weekend :evil:

Odpowiedz do tematu