Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
--<Vento by Kruchy>--
Autor Wiadomość
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-19, 17:20   

Venciak dostał hamowanie, wynik bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, bo szczytem moich oczekiwań była "1" z przodu, a tu wyszło 112 i 235Nm. Wykres poniżej, zdjecia za hamowania po weekendzie. ;)


Uploaded with ImageShack.us
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
vwkrzysio 
Vento to ja!


Silnik: 1.9 TDI AHU
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 3062
Skąd: LLE
Wysłany: 2013-04-19, 19:01   

:oklaski: :oklaski: :oklaski:
_________________
Było Vento
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=5231
Jest Vectra C
http://forum.vwvento.org/...p=261627#261627
 
 
Luqua 
Zapalony Ventkarz
Sarkasmus Master



Silnik: 1.9 Smoluch
Pomógł: 2 razy
Wiek: 33
Dołączył: 29 Cze 2012
Posty: 293
Skąd: Chełm
Wysłany: 2013-04-19, 20:17   

Zdrowizna jeszcze :oklaski:
_________________
Moje dymiące Zuooo: http://forum.vwvento.org/...t=13749&start=0
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-19, 22:50   

Jak to powiedzial diagnosta "W tych silnikach o przebiegu sie nie rozmawia"
Mówił ze ma znajomego który w T4 tez miał TDI, zrobił nim 680tyś i zaczął ciezko palic. Okazało sie ze swiece padły. :D
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
lesny1982 
Vento to ja!


Silnik: 1.9 TD
Pomógł: 54 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Wrz 2006
Posty: 3579
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-04-20, 11:35   

Kruchy69 a daj fotke zabudowy pod suba od tylu :] jak mozesz
_________________

 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-20, 12:31   

nieee, bo Ty jako profesionalista mnie wysmiejesz. :D
Ale od tylu w sesie ze foto zabudowy, czy od tylu samochodu?
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
VW_Kriss_PZL 
Zapalony Ventkarz



Silnik: 1.8 90 KM
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 14 Mar 2013
Posty: 263
Skąd: Wlkp PZL
Wysłany: 2013-04-20, 13:25   

No ładny wynik :oklaski: :oklaski: Zdrowa :dupa:
_________________
Grupa Wielkopolska
http://forum.vwvento.org/...er=asc&start=35
 
 
lesny1982 
Vento to ja!


Silnik: 1.9 TD
Pomógł: 54 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Wrz 2006
Posty: 3579
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-04-20, 18:32   

wykrec zabudowe i od strony tylniej glosnika mi pstryknij fotke jak jest zabudowane :]
_________________

 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-21, 12:22   

Nie chce mi sie wyciagac, ale mam jeszcze z przed montażu, jeszcze nie do konca zrobiona, ale skrzynia niewiele sie zmieniła, teraz jest tylko obklejona matami.


Uploaded with ImageShack.us

Skrzynia ma pojemność nieco ponad 20 litrów, wiec głośnik obecnie sie dusi, bo powinno byc cos koło 60 litrów pod głosnik o takich parametrach. W wakacje jakoś bede musiał to przerobić, choć i tak nie jest zle.
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
lesny1982 
Vento to ja!


Silnik: 1.9 TD
Pomógł: 54 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Wrz 2006
Posty: 3579
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-04-21, 20:54   

wsadz rure i sie nie bedzie dusil ;)
_________________

 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-21, 21:05   

ale z tego co liczylem, to 120 litrow trzeba na wentylowana, wiec to raczej zle wyjscie. Chociaz, mam wrazenie, ze to bylo ironicznie. :D
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
czarnysauber 
Vento to ja!


Silnik: 1,8
Pomógł: 61 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3720
Skąd: LZA
Wysłany: 2013-04-21, 21:25   

Kruchy69 napisał/a:
teraz jest tylko obklejona matami

Kupowałeś może czarny materiał tapicerski taki jak np. jest wykładzina w bagolu??
_________________
Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-22, 10:33   

kupowalem, ale idealnie nie dobralem. W ogole nie dobralem. Ale myslalem zeby obic go wykladzina na srodku, zeby byl kolorystycznie taki sam jak lewa strona bagola, a na podloge rzuce czarny z tamtego ventyla.
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
czarnysauber 
Vento to ja!


Silnik: 1,8
Pomógł: 61 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3720
Skąd: LZA
Wysłany: 2013-04-22, 13:01   

Pytam bo sam potrzebuje z 2 metry takiej wykładziny ;)
_________________
Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
 
 
lesny1982 
Vento to ja!


Silnik: 1.9 TD
Pomógł: 54 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Wrz 2006
Posty: 3579
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-04-22, 14:39   

120 litrow to ja mialem na glosnik 38cm i 2 kw rms a ten ma 250 rmsu ( jak tyle ma)i 30cm :P tam spokojnie 40 litrow z portem wystarczy czym liczyles ze wyszlo Ci 120L ?? ?
_________________

Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2013-04-22, 14:41, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-22, 17:09   

WinISD. Ten glosnik ma 25cm. To mowisz ze sam port by mu wystarczyl? Powiem Ci, ze i tak ladnie dudni, i nie jest to tylko tluczenie, lecz fajny plynny bas. Koleszka ma skrzynie blaupunkta, to jego sporo gorzej gra, ale on ma chinskie radio. Moja jednostka sterujaca tez nie jest jakas rewelacyjna, ale daje rade, choc juz zaczyna bys malo. Ale kupie maty jeszcze na klape i podloge bagola, drzwi wyglusze, dystanse zaloze i moze narazie wystarczy. Jak nie, to sie zrobi taka sama zabudowe po drugiej stronie bagola. :D
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
lesny1982 
Vento to ja!


Silnik: 1.9 TD
Pomógł: 54 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Wrz 2006
Posty: 3579
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-04-23, 10:21   

no to 25 to jeszcze mniejszy daj mu rure i zacznie cos tam dmuchac bo tak sie dusi i cewka nawet wentylacji nie ma :P
_________________

 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-23, 14:46   

leśny, a w którym miejscu najlepiej bedzie mu załozyc ta rure? Ja myslałem zeby zrobić z tyłu i poprowadzić ja jakoś zeby dmuchała do srodka, np przez półke? Co o tym sadzisz? Czy zrobić port w skrzyni i oddzielnie w półce?

A o to zdjecia z hamowania. :D







_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
Ostatnio zmieniony przez Kruchy69 2013-04-23, 15:01, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
lesny1982 
Vento to ja!


Silnik: 1.9 TD
Pomógł: 54 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Wrz 2006
Posty: 3579
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-04-23, 21:53   

normalnie rure w zabudowie , dlugosc juz sobie sam dotniesz a do polki to chyba by nic nie dopchalo :D
_________________

 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-05-03, 00:20   

No i kolejne mody. Wydech w koncu został ogarniety. Całość 2 cale, nowe plecionki, wywalony kat i tłumik srodkowy, w końcowym zostały wymienione rurki na 2x55mm. Mam juz zaklepane rozpórki przód gora i dół, ale musza przyjechać i dopiero je zabieram. Rozpórka na tył tez jest w planach, ale musze podpatrzec jak ona jest zrobiona.
Do roboty tez mam kawałek podłogi, bo wokół korka do wlewu konserwacji do profilów zamknietych zrobiła sie dziura i mam mocno zagiety prób. Mysle aby wywalić te poszycia progów, kupić nowe zamienniki, dac do ocynku i przyspawać. Albo dobrze zakonserwować, i załozyc nakładki od GT bo powiem szczerze ze mnie to drażni. :D
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
Luqua 
Zapalony Ventkarz
Sarkasmus Master



Silnik: 1.9 Smoluch
Pomógł: 2 razy
Wiek: 33
Dołączył: 29 Cze 2012
Posty: 293
Skąd: Chełm
Wysłany: 2013-05-03, 00:24   

Nie szalej z tym ocynkiem hyhy
_________________
Moje dymiące Zuooo: http://forum.vwvento.org/...t=13749&start=0
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-05-03, 13:13   

mam dostep, wiec korzystam. :D
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Pomógł: 302 razy
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 10607
Skąd: ...
Wysłany: 2013-05-03, 13:46   

heh....dopiero teraz widzę foto z hamowni.

A czemu nie podpięli Cię za wahacze ?? Za nisko ?? :diabełek:

i tak się zastanawiam.....czemu ściągałeś grill ??

Kruchy69 napisał/a:
dac do ocynku i przyspawać.


A fachowo (np przy produkcji nowych aut) powinno być odwrotnie, ale chyba z używanym autem jest to nierealne. Jak bardzo próg nie jest zjedzony to da się go rozciąć, wyciąć i wspawać wzmocnienia i załatać porządną blachą. ;)
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-05-03, 23:39   

Wzmocnienie jest w porzadku, tylko poszycie jest zagiete. ;) Ale powiem Ci, ze gdybym miał dostep do tak wielkiej wanny, to bym go ocynkował i bym sie cieszył niemalze nowym venciakiem :D
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
muchomorek165 
Już prawie mieszkam w Ventce
luki



Silnik: 1,9TD AAZ+
Wiek: 29
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 1621
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2013-05-06, 22:33   

Kruchy69,

To rozbierz Ventke na kawałki i ocynkuj :)

Fajnie wygladają fele na hamowni jak się kręcą :faja:
_________________
VW VENTO 1.9TD 55kW 92r
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13707
Serwis komputerowy oraz nawigacji
Masz pytania dzwoń
728-862-808

Pilne pytania 004915217798727
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-05-06, 23:30   

ja sie modlilem, zeby nie odpadly. :D
Pawel J. A nie byl przypiety za wahacze, bo nie bylo takiej potrzeby.
A gril? Jak wlaczyli dmuchawe, to odfrunal. :D zostaly teraz tylko te dolne zaczepy. :D musze sie rozjerzec za nowym, bo wstyd. Tu lakier zlazi, tu popekany, tu porysowany. :/
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
muchomorek165 
Już prawie mieszkam w Ventce
luki



Silnik: 1,9TD AAZ+
Wiek: 29
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 1621
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2013-05-06, 23:32   

Kruchy69,

Dobrze że auto nie odfrunęło :tazz:
_________________
VW VENTO 1.9TD 55kW 92r
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13707
Serwis komputerowy oraz nawigacji
Masz pytania dzwoń
728-862-808

Pilne pytania 004915217798727
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-16, 21:01   

Co do vento? Banglało, banglało, aż pewnego dnia zaczeło dziwnie zgrzytac i gubic płyn. Mysle, pewnie pompa wody. Wymieniłem, zgrzytanie ucichło, ale płyn ubywał dalej. Okazało sie ze wąż idacy do pompy wody od tego trójnika od chłodnicy oleju sie rozpadł. Trwaja poszukiwania. ;) Z nowowsci to wleciał prawie całkowity przelot 2" (jedynie końcowy nie został wydłubany) i załozeone końcówki proste 2x60mm. ;)
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
zB3ig 
Ventomaniak



Silnik: 1.9 TDI 1Z
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 661
Skąd: Brzeźno/Chełm
Wysłany: 2013-06-16, 21:07   

ten trójnik to prawie każdy wymieniał w naszych TDI :P i taka mała sugestia, sprawdź czy Ci ropa nie kapie na ten trójnik z pompy wtryskowej. Bo to najczęstsza przyczyna jego awarii.

P.S.
zapodaj jakiś filmik jak to to brzmi z takim wydechem, albo lepiej ja zajadę na LKN najbliższy to sam mi pokarzesz :P
_________________
Moje Vento http://forum.vwvento.org/...der=asc&start=0
Ostatnio zmieniony przez zB3ig 2013-06-16, 21:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-16, 22:53   

Bardzo sie brzmienie nie zmieniło, trzebaby było koncowy wybebeszyć ;) na pewno fajnie szumi. ;) a co do trójnika, to myśle ze to jeszcze z kiedys sie odezwało. Patrzyłem pompe, jest sucha, ale kiedys wymienialem wtryski, a niedawno przewod od nadmiaru mi sie przetarł.
zB3ig, a jaki koszt tego przewodu? I gdzie kupowałeś. Intercar bedzie miał? czy tylko ASO?
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
muchomorek165 
Już prawie mieszkam w Ventce
luki



Silnik: 1,9TD AAZ+
Wiek: 29
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 1621
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2013-06-16, 23:33   

U mnie też trojnik od ropy poszedł chyba jednak plastik nie lubi ropy :P
_________________
VW VENTO 1.9TD 55kW 92r
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13707
Serwis komputerowy oraz nawigacji
Masz pytania dzwoń
728-862-808

Pilne pytania 004915217798727
 
 
zB3ig 
Ventomaniak



Silnik: 1.9 TDI 1Z
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 661
Skąd: Brzeźno/Chełm
Wysłany: 2013-06-17, 10:18   

Kruchy u hydraulika dobierzesz coś na pewno :P a na serio to ja znalazłem tą część gdzieś w jakimś małym sklepie motoryzacyjnemu mnie, tylko najlepiej jak masz ten trójnik ze sobą to coś Ci dobiorą, bo na nim chyba nie ma żadnego numeru wybitego...
a dałem za niego koło 4 dych.
_________________
Moje Vento http://forum.vwvento.org/...der=asc&start=0
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-26, 10:54   

Kruchy69 napisał/a:
Wydech w koncu został ogarniety. Całość 2 cale, nowe plecionki, wywalony kat i tłumik srodkowy, w końcowym zostały wymienione rurki na 2x55mm.

No i troche zdjec jak to wyglada wizualnie:



no i filmik z jazdy jak to brzmi:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Co sie zmieniło po przeróbce? Na nizszych obrotach dragania sa mniej przenoszone na bude, albo poprostu silnik ma lżej przez brak kata, dlatego nie drży. W każdym badz razie, wzrósł komfort, dzwięk sie lekko zmienił, ale słychać to dopiero podczas jazdy. Na wolnych obrotach słychac tylko takie echo, klekot i lekki szum. ;)

Venciak dostał tez nowe końcówki firmy TRW oraz oparcia tylnych amortyzatorów firmy SKF (Na filmie słychac ze sie tłuką) :diabełek:
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
v3n70 
Ventomaniak
BoyMustang



Silnik: 1.8 AAM
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 23 Sie 2012
Posty: 568
Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-06-26, 13:26   

no i jest bardzo na pięć :oklaski: nawet nie poznałem, że to klekot diesla :P prace posuwają się dobrze do przodu, oby tak dalej :D
_________________
Złomek Tornadorot
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=14493
 
 
Mateush 
Zapalony Ventkarz
GÓRAL]



Silnik: 1.9 TDI 1Z +
Pomógł: 4 razy
Wiek: 28
Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 459
Skąd: Żdżary RDE
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-06-26, 16:22   

ładnie :) dłubałeś coś jeszcze przy silniku czy tylko wtryski 0,216 ??
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 12