Oszust. Sprawa zgłoszona do administratora. Ostrzegam innych użytkowników forum.
Przepraszam cię kolego ale nie wiem o co ci chodzi.Nie zawierałem z tobą żadnej transakcji i wypraszam sobie nazywanie mnie oszustem.Nic ci nie sprzedałem ani od ciebie nie kupiłem.
Oj kolego będziesz miał kłopoty za to publiczne obrażanie:
(art. 216 § 1 Kodeksu karnego, zgodnie z którym „kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności”.)
Lepiej się zastanów nad swoją wypowiedzią i ją usuń,bo ją właśnie wydrukowałem i złożę doniesienie powołując się na powyższy artykuł.
I jeszcze to,żeby było miło
Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Więc zanim się coś o kimś napisze, to lepiej się dobrze zastanowić!
Ostatnio zmieniony przez adam łódź 2012-05-09, 20:18, w całości zmieniany 3 razy
Zakupiłem lampe, osłone chłodnicy oraz pas pod zderzak. Cześci odbierał znajomy 15 kwietnia (mam wsyztskie dane odbioru). w lampie brakuje silniczka lampy miał pan dosłac pocztą do tej pory nic nie ma. Nie odbiera pan telefonu. Przy próbie zadzwonienia z innego numeru i przedstawieniu tematu rozłącza sie pan. Prosze odebrac telefon i uczciwie sie zachowac wtedy usune wypowiedz. mam swiadka i bilans rozmów na panski numer z tamtych dni. pozdrawiam.
_________________ --> VENTO 1.8 90ps deutsche auto <--
Chce tylko uczciwego podejscia i kontaktu ze mną w sprawie wyżej wymienionego silniczka to wszystko. A ty kolego odrazu mnie to paragrafami straszysz. Mam wszystkie twoje dane kontaktowe, kolegę świadka który odbierał cześci, adres garazu z którego je odbierał, data 14 kwietnia, sobota, ok godz 19:30 . Po kontakcie z panem miał pan dosłac silniczek. Teraz pan nie odbiera, zablokowął pan numer, a przy próbie kontaktu z innego numeru i przedstawieniu tematu rozłącza sie pan. Więc jak to nazwać??
Ostatnio zmieniony przez Bercik_125 2012-05-09, 21:42, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2.0 16V Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 331 Skąd: Słupsk/Bydgoszcz
Wysłany: 2012-05-09, 22:21
Bercik_125, to mój kumpel z uczelni, znam sprawę od dzwona poprzez zakupy części do teraz... i potwierdzam że brakuje tego silniczka w lampie i że miał być dosłany pocztą... a odzewu zero...
Po pierwsze:
Do mnie nic nie dotarło.
Po drugie:
Na zdjęciu w tym temacie http://img22.otofotki.pl/kv739_SAM_1235.JPG.html widać silniczek lampy w pozostałościach.
Po trzecie:
Dzwonie, zablokowałeś kolego mój numer, przy próbie połączenia z innego numeru i przedstawieniu tematu przerywasz połączenie.
Po czwarte:
Na poczcie można sprawdzić czy był w ogóle nadawany taki list do mnie co zamierzam zrobić.
A co do paragrafów:
Pojęcie „oszust” używane w Serwisie nie może być nigdy utożsamiane jedynie z osobą, która została skazana prawomocnym wyrokiem sądowym za oszustwo z art. 286 kodeksu karnego. Ma ono znaczenie potoczne, a nie prawne i oznacza osobę – uczestnika obrotu, który dopuszcza się nieuczciwych lub nierzetelnych (zdaniem Użytkownika) zachowań lub jest za nie w inny sposób odpowiedzialna.
Po pierwsze:
To nie jest temat do takich dyskusji
Po drugie:
zdjęcie było robione dawno kiedy jeszcze nie kupiłeś ode mnie gratów więc na zdjęciu jeszcze jest
Po trzecie:
proszę administracje o wyczyszczenie tematu ze zbędnej dyskusji
Po czwarte:
to idź i sprawdź ba ja byłem właśnie na poczcie i do Lubrańca został wysłany list a dlaczego nie dotarł nikt nie wie a ja nie mogę złożyć reklamacji bo nie mam potwierdzenia nadania z racji że to był list zwykły
Po piąte:
"
Bercik_125 napisał/a:
A co do paragrafów:
Pojęcie „oszust” używane w Serwisie nie może być nigdy utożsamiane jedynie z osobą, która została skazana prawomocnym wyrokiem sądowym za oszustwo z art. 286 kodeksu karnego. Ma ono znaczenie potoczne, a nie prawne i oznacza osobę – uczestnika obrotu, który dopuszcza się nieuczciwych lub nierzetelnych (zdaniem Użytkownika) zachowań lub jest za nie w inny sposób odpowiedzialna.
To dlaczego silniczek został wystawiony pare dni temu na tym zdjęciu? Skoro kolego wysłałeś, zrobiłeś wszystko zgodnie z tym co piszesz to czemu nie odbierasz ode mnie telefonu. Zero kontaktu!
To dlaczego silniczek został wystawiony pare dni temu na tym zdjęciu?
Ano dlatego,że wstawiałem wszystko co mi zostało a zdjęcia były porobione dość dawno
Bercik_125 napisał/a:
Skoro kolego wysłałeś, zrobiłeś wszystko zgodnie z tym co piszesz to czemu nie odbierasz ode mnie telefonu. Zero kontaktu!
Bo mi się już nie chce w kółko powtarzać tego samego przez telefon
I przestań zaśmiecać mi temat.Wiele osób z tego forum kupiło ode mnie rzeczy i jakoś każdy dostał wszystko tylko do ciebie nie dotarło.I nawet dzisiaj wysyłałem sporo gratów właśnie do kolegów z tego forum.Ja już nie mam wpływu na działanie poczty.I tak jak ci mówiłem ostatnio,że list został wysłany 2 tygodnie temu to został wysłany i koniec tematu jak dla mnie.
Informacja dla forumowiczów:
Silniczka ze zdjęcia nie ma zdjęcie jest z przed 3-4 tygodni a nie ma wymogu robienia aktualnych zdjęć.
Ostatnio zmieniony przez adam łódź 2012-05-10, 10:05, w całości zmieniany 1 raz
Słuchać w kółko tego samego? To takie jest teraz podejście sprzedającego do kupującego? Nie było by całego zamieszania gdybyś łaskawie raczył odebrać telefon i wyjaśnić całe zajscię a nie dopiero po interwencji na forum przypomniało ci się o tym kolego. Czekam nadal na przesyłkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum