Witam. Mam wolna wtyczkę na dwa piny. Kolor kabli to niebiesko czerwony i czarno żółty jak się nie mylę. I ta wtyczka jest tuż przy prawym kielichu Pod maska z przodu auta. I nie wiem od czego ona jest. Prosze o pomoc
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Problem jest taki ze laptop mi padł dzisiaj i będzie problem z tym zdjęciem. Tak jak pisałem wcześnie ta wtyczka jest na dwa piny i znajduje się po prawej stronie tak jak filtr paliwa jest zamocowany czyli po prawej stronie zaraz przy kielichu od Mc phersona.
Mam jeszcze jedna wtyczkę wolna. Odkręciłem dzisiaj przedni panel od nawiewu i zauważyłem też wtyczkę na dwa piny kolor kabli to bronzowy a drugi czarno-bialy. Ten kabel jest dosyc długi i tez nie wiem od czego on jest.
W moim vento koło skrzynki z bezp. i pod osłoną wycieraczek (tą kratką) jest co najmniej 10 wolnych wtyczek w sumie. A specjalnie ich nie szukałem. Moje wytłumaczenie na ten problem "wolnowtyczkowych" kabli jest taki, że VW w fabryce zakładał kilka rodzaji instalacji. Czasem bogatszą do biedniejszego samochodu i stąd te "gratisy" w postaci wolnych kabli które nie wiadomo do czego są.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-12-31, 10:55
bo moze kiedys ktos stwierdzil ze mu nie potrzebny podgrzewany filtr i kupil zwykly. Ja u siebie nie mam, ale sprawdze czy nie mam takiej koski.
w moim jest z 5 wtyczek wolnych w komorze silnika ;p wiecznie jak grzebie to jakieś znajduje ;p po prostu fabryka mi sie wydaje wstawia takie dla jakis modów, ;p
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Nie ma czegos takiego jak podgrzewany filtr paliwa w Vento na jakas wtyczke.
Po prostu jest filtr z podgrzewaczem gdzie powracajace paliwo z pompy ogrzewa filtr i wraca spowrotem do baku. To jest ten "podgrzewacz".
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Witam. Był u mnie elektryk i mówił te ta wtyczka może być od tyłnich wycieraczek których nie mam lub tak jak pisaliście grzanie filtra paliwa którego oczywiście też nie mam.
Był u mnie elektryk i mówił te ta wtyczka może być od tyłnich wycieraczek których nie mam
Elektryka prąd nie tyka tylko z dala na*ierdala Niech się ten elektryk podepnie pod 3 fazy bo zasilania w mózgu nie ma jak twierdzi że w ventach są wycieraczki na tylnej szybie
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum