Witam mam taki problem venciak(1.8 ABS) odpala wszystko jest ok tylko jak się rozgrzeje przetrzymuje obroty na 2 tysiącach i trzyma nie ma żadnych drgań wskazówka obrotomierza.Po kilkunastu sekundach obroty powoli spadają do 900 (to się dzieje na gazie )
Natomiast benzyna chodzi tak jakby silniczek krokowy powoli był padniety obroty skaczą od 1800-2500 co może być objawą takiego zachowania bo ja to podejrzewam czujnik polożenia przepustnicy + podstawa.Odłączałem sonde brak reakcji tak samo natomiast jak odłączyłem wtyczkę od przepustnicy to było ok.Miał może ktoś taki przypadek??
chce dojść do jakiegoś minimum jeżeli chodzi o naprawę a nie metodą prób i błędów
Nikt na forum wróżką nie jest i nie poda Ci 100% przyczyny i nie wszystkim ludziom na forum chce się po 10 razy jedno i to samo pisać bo podobne problemy są opisywane.
Ja bym zaczął od sprawdzenia ustawienia zapłonu bo to chyba najmniej kosztowne. Możesz też odłączyć aku na jakiś czas chodź to rzadko w czymkolwiek pomaga.
Więcej może inni Ci napiszą jak im się bedzie chciało
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Ostatnio zmieniony przez pawel39106 2013-02-05, 21:43, w całości zmieniany 1 raz
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-02-06, 22:16
sasiad tak miał w swetrze, okazało sie ze to była jakaś membranka/uszczelka/gumka o srednicy 1,5-2 cm. Ale gdzie to jest we wtryskiwaczu, to nie mam pojecia, bo on mi pokazał uszkodzana ta "membranke"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum