Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
problem z odpaleniem
Autor Wiadomość
przemasegz 
Autostopowicz

Silnik: 1.9 D
Wysłany: 2013-02-25, 20:28   problem z odpaleniem

Witam koledzy. Dziś miałem problem z odpaleniem mojego 1.9 D. Jezdze nim od 12 lat i zdarzyło mi się to po raz drugi. Po raz drugi w tym miesiącu. Przyjechałem do pracy (rano odpalił dobrze). Po 8 godzinach przekrecam stacyjke, kontrolki sa, niby wszystko w porzadku, czekam na zgasniecie swiec zarowych i odpalam. Slysze tylko dzwiek pracujacego rozrusznika i kleby siwego dymu z wydechu. Nawet jak mu dodaje gazu to wogole na to nie reaguje. Skuteczne okazalo sie odpalenie po holowaniu. Macie jakis pomysl co to moze byc? Prądu mu nie brakuje, rozrusznik kreci dobrze. Pierwsza mysl to wymiana filtra paliwa ale gdzies wyczytalem ze moze to byc immobiliser. W pracy zamykam go z pilota i kto wie czy po otworzeniu ten immobiliser caly czas nie dziala. Chociaz nie powiniem bo w takim razie nie powinny sie wlaczac kontrolki. W domu trzymam go w garazu i go nie zamykam (tym samym nie wlaczam alamu) i problemu nie mialem. Dzieki za sugestie. Pozdro

Luqua 
Zapalony Ventkarz
Sarkasmus Master

Silnik: 1.9 Smoluch
Wysłany: 2013-02-25, 21:15   

Ja miałem kiedyś podobnie. Przyczyną byłą zasniedziała wtyczka przy pompie (jest tylko jeden kabelek fo pompy). Niby gaszak. Zaszła jakąś zielenią i raz na ruski rok miałem problem z rozruchem. Jak mi stanął na drodze to ładnie to na nowo zarobilem.
Możesz to oblookać, ale mi się wydaje, że to coś innego.
Ja nie mam immo i konkretnie takiego przypadku tez nie mialem. Może to coś z nim związane
Ostatnio zmieniony przez Luqua 2013-02-25, 21:16, w całości zmieniany 1 raz  

Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento

Silnik: z turbo
Wysłany: 2013-02-25, 21:58   

Hmm, ale jakby immo padło, to paliwa by nie dostawał, wiec by nie kopcił i nie pomógłby hol. Moim zdaniem to może klin na wale ścieło? Albo może pompa paliwa sie poluzowała i sie przestawia choć to głupie. Bądź juz silnik padniety i nie ma takie cisnienia spreżania, ale to tez i by w garażu nie odpalił, chociaż może w garażu ma cieplej? Albo pompa siadła i paliwo puszcza i sie zapowietrza. Spróbuj założyć zaworek zwrotny na przewodzie do pompy.

Odpowiedz do tematu