Witam!Jak dostać się do schowka pasażera gdy urwie się klamka (stara warsie deski z długa listwa)
Czy mógłby ktoś strzelić fotkę schowka a raczej mechanizmu w środku schowka który zamyka schowek
Możne ktoś z Was ma na sprzedaż klamkę schowka z długa listwą czarną
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
musisz wsadzić tam coś cienkiego, i po prawej masz taką "klapkę", musisz ją zważyć na dół i otworzysz schowek
co do klamki z długą listwa to raczej nie dokupisz, chyb że w aso, lepiej kupić całe drzwi lub schowek z golfa
edit//
tu masz jeszcze taki filmik jak otworzyć nawet zamknięty schowek
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2012-06-30, 14:43
krzeszak kupujesz cały zestaw z allegro najtańszy i wszystko da się przełożyć do długiej listwy..Co prawda zajmuje to więcej czasu ale masz jak w ori....pic polega na tym że trzeba rozebrać na części pierwsze cała tą długą listwe z naszych schowków i potem rozebrać także tą nową klamkę i składać po kolei tak jak było..w tej długiej z tym że używając części z tej nowej...Ja tak robiłem i dało rade bez najmniejszych problemów...pozdro
no to klameczka kupiona teraz trzeba poczekać a potem pozostaje najlepsze zabawa z podmianka http://allegro.pl/klamka-...2425430076.html
wszystkim dziękuje za wszelkie podpowiedzi
operacja się udała choć nie obyło się bez małych strat ... ułamany jeden zaczep w listwie i pęknięte mocowanie na wkręt montażowy ale to wydaje mi się ze w serwisie to musieli porobić bo listew nówka sztuka niegrzebana a data 97 wiec na bank musiała być wymieniana.
Samo rozebranie klamki nie stwarza problemu choć trzeba pokombinować by wypchnąć ten sworzeń no i trzeba uważać by nie połamać zaczepów w listwie wyciągając i wkładając do drzwiczek schowka .
Jeszce raz wszystkim wielkie dzięki
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum