Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2013-05-02, 12:38 Dziwne WYCIEEEE Venta
Witam:) Dawno mnie tu nie było. Mam problem z moim Ventem. Panowie podczas jazdy od 30km/h wzwyż słychać dziwne wycie z przodu silnika po stronie pasażera. Wymieniane były klocki bo kończyl sie ich zywot więc myślalem ze może one trą o tarcze czy cos. Jednak nie. łożysko to też nie jest. Wycie jest od 30km/h w góre. Jakies sugestie?
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-05-02, 21:25
Cytat:
Nie przekładałem:) Jak to sprawdzić??
Wrzuć sobie w google hasło ząbkowanie opon, u mnie pojawił się ten problem prawdopodobnie dlatego, że nie przekładałem tyłu z przodem, jeździłem ze zbyt wysokim ciśnieniem na pusto z tyłu. Intensywność huczenia wzrasta z prędkością i nie zależy od toru jazdy czyli tak samo podczas zakrętów jak i jazdy prosto.
Paweł J. napisał/a:
dikus14, jak spawdzałeś łożysko
Wystarczy się przejechać i zobaczyć czy intensywność huczenia zmienia się podczas skrętów.
Ostatnio zmieniony przez rolz 2013-05-02, 21:30, w całości zmieniany 1 raz
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-05-02, 23:45
Aby sprawdzic czy opona jest wyzabkowana, to podrzebujes tylko reki. Oprzyj dłoń na krawedziech bieżnika i przesuwaj w góre i w dół. Jesli bedziesz czuł taka jakby nierówność poruszajac w jedna strone, a w druga nie bedziesz czuł, to bedzie wyzabkowana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum