witam, przy moim venciaku od jakiegoś czasu nie działają światła cofania. bezpieczniki są dobre, teraz pytanie: co może być przyczyną? może czujnik jest rypnięty,tylko nie bardzo wiem gdzie on się znajduję. a jeśli to nie czujnik to co innego mogło się stać??? pozdrawiam
wyciągałem wkłady lamp i tam jest wszystko ok. no tak tylko który ten czujnik jest konkretnie od świateł cofania bo z tego co pamiętam to tam są dwa albo trzy.a co mi da złaczenie tych przewodów???
Jak złączysz przewody to zamkniesz obwód załączania świateł. Efektem tej operacji powinno być zapalenie się świateł cofania. Wtedy masz niemal 100% pewności że czujnik jest do wymiany. A znajduje się on obok wybieraka. Taka czarna "kopułka" przykręcona od góry dwoma śrubami, jak dobrze pamiętam to M10.
no ja nie bardzo orientuje się gdzie jest nawet wybierak więc cięzko mi zlokalizować też ten czujnik jak byś mógł coś bardziej pomóc albo może jakieś zdjęcie wrzucić to bym był wdzięczny bardzo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum