Na standardowym zawieszeniu przy ruszaniu z "piskiem opon" tłukło coś w prawym kole/zawieszeniu . myślałem ze to poducha się wybiła. Gdy na samochód wpadł gwint doszły nowe poduchy amortyzatorów, i zaczęło się. Podczas jazdy po dziurach puka przy prawym kole, na równej drodze jest ok, i gdy ruszam z "piskiem " też stuka, wymieniony sworzeń wahacza lecz to niestety nie pomogło, ma ktoś jakieś pomysły?
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-05-21, 23:54
pawel66600 skad Ja to znam, tez mam to samo, myslalem ze nie dokrecilem nakretki z gory od gwintu ale jest ok, i tez mi stuka na nierownosciach i tez z prawej strony
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-05-22, 15:33
a jesteś pewien, że to wina zawieszenia? może klocki hamulcowe masz luźne? jakaś taka głupia przypadłość Golfów i Venciaków z tamtych lat, że często jest z tym problem. jeżeli nigdy nie puka jak hamujesz to już masz odpowiedź. ja u siebie włożyłem kawałek patyczka pod blaszkę przytrzymujacą szczęki i stuki ustąpiły
a ja zapytam jakie powinny iść śruby do przykręcania wahacza przy przedniej poduszczę? bo ostatnio jak wymieniałem tuleje na poli to w prawym wahaczu mam na klucz 19 a w lewym na 18 i teraz jak ruszam bądź hamuję słychać pojedynczy trzask niemetaliczny w lewym wahaczu. czy to wina tej za cienkiej śrubki ?! jak tak to jakie parametry ma ori śruba do wahacza ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum