Wysłany: 2013-06-03, 19:10 Orlen-zniżka 15gr na litrze przy zakupie paliw Verva
W sobotę tankowałem swojego Ventyla. Pani przy kasie powiedziała, że mają promocję-płacąc gotówką przy zakupie paliw Verva (minimum 30 litrów) )oraz kupując ich gazetę "Szerokiej drogi" otrzymamy rabat w wysokości 15gr/l.
W gazecie są dwa takie kupony (i jeszcze jakieś inne).
Ogólnie u mnie rabat wyniósł 6 zł, gazeta kosztuje 2,90. Czyli i tak jestem do przodu, a jest jeszcze kupon na jedno tankowanie
A tak szczerze, czy to się opłaca? Moim zdaniem, przekalkulując to, wyjdzie tak samo, jakbyś normalne paliwo tankował. Tak samo jak akcje Lidla i Shella. Ja wolę raz na miesiąc już podjechać do Auchana np. i zatankować paliwo realnie tańsze o 20-40 groszy niż u konkurencji bez żadnych "mi to promocji" Dla mnie takie akcje to tak jak w media Markt - nie dla idiotów
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2013-06-03, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Nie Ventylem, ale miałem porównanie. Nawet jeśli wówczas cena za litr Vervy będzie taka, jak za litr zwykłej 95, to się opłaca. Inne auto-jak była Verva, nie było problemu. Jak jest 95 to potrafi szarpać i zużycie jest wyższe.
sebastian, do firmowego autka leję ostatnio tylko lotos dynamic ON (szefuncio zbiera ptk na lotosie), i co prawda płacę tam średnio od 5 do 15 zł więcej na baku co przy cotygodniowym tankowaniu trochę wychodzi niż za zwykłego "dizla" ale przejeżdżam ~100 km na zbiorniku więcej. Więc opłaca się tankować "lepsze" paliwo. Kiedyś też na któreś stacji było że paliwo taniej się zapłaci jak się kupi 4-paka redbulla co niwelowało i wzrastało cenę ogólną niż normalnie. Na promocjach typu co wspomniałeś lidl i shell to się opłaca jak naprawdę kupujesz normalne zakupy w lidlu. Tak to nigdy nam jako kupującym się nie opłaca takie promocje. Bo czy zaoszczędzenie 5 zł na zbiorniku to tak dużo? Teraz w gdańsku widzę sporo ludzi chodzących z reklamami getin banku że paliwo za 3,75 i w radiu też sporo tych reklam było dziś, owszem ale oni zwracają tę różnicę więc najpierw i tak trzeba mieć i jedynie do 30 litrów miesięcznie. Więc nawet naszego ventola nie zatankujemy do pełna.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-06, 00:16
moj koleszka pracuje na orlenie i mowi ze opinie na temat vervy sa zróznicowane. Jeden mowi ze lepiej jedzie, drgi ze mniej. Ale w wiekszosci na nowych autach nie widac róznicy w mocy. Dlaczego? Bo jest mnóstwo czujników oraz nastawnikow, które ograniczaja moc do pewnych wartosci, np zmienna geometria. Ze nawet gdy paliwo jest "wzbogacone" to i tak np czujnik doladowania odczuta wieksza wartosc i przestawi dawki tak, aby nie było za duzo tej mocy. Ale to jest moja teoria. a rabat istnieje. Niby to tylko 3 złote, ale zawsze to piwko mozna kupic, a paliwo i tak trzeba kupowac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum