Wysłany: 2013-06-18, 22:19 Spoiler Jak zdemontować
Witam jestem nowy na forum i witam wszystkich fanów VW Vento i nie tylko własnie zakupiłem trochę zaniedbanego Venciaka i chce go powoli dopracować no i natrafiłem już na 1 mój problem chodzi o zdjęcie spoilera z tylnej klapy po podniesieniu jej nie ma żadnych śrub itd Podejrzewam ze jest na jakiś klej albo coś . Demontuje spoiler bo chce wymienić 1 spalona diodę/żarówkę w 3 stopie. 2 problem to szyby elektroniczne dosyć chamsko chodzą czy miał ktoś już taki problem wystarczy je przesmarować czy będę musiał je na nowo ustawiać i się bawić tez prosił bym o mała poradę z góry dzięki za odp i pomoc
Jaki masz ten spoiler? z tekstu wynika że z światłem stopu w spoilerze...
Jak on jest przymocowany to nie wiem.
Ja miałem taki jak na zdjęciu to był przykręcony na śruby.
Chamsko? czyli? powoli? z oporem? trzeszczą?
Przeważnie wystarczy dobrze nasmarować i będą chodziły jak nowe.
Jak dobrze porozkręcasz to później nie będziesz musiał się z niczym bawić przy zakładaniu.
Ok jutro się przedstawię i pokarzę autko:) Dziś nie mam za wiele fotek żeby to dobrze zrobić. Spoiler Wygląda tak :
Co do szyb porostu bardzo wolno idą do góry jak by silniczek nie dawał rady są jakieś specjalne miejsca gdzie je przesmarować i jakiś smar polecasz?
Zauważyłem ze tez masz silnik 1.8 w gazie czy tez po przejechaniu około 5 km na gazie wł ci się już wiatraki od chłodzenia? Trochę mnie zadziwił ten fakt no ale trochę mu wdepnąłem no i dziś było gorąco strasznie.
Ostatnio zmieniony przez LayoS 2013-06-18, 22:49, w całości zmieniany 1 raz
No u mnie się wł jak już podjadę pod dom i go zostawię pochodzi chwile i się wył , a tych dziur nie mam na 95% ale dziś sprawdzę jeszcze raz:)
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-19, 11:53
raczej na sruby, ewentualnie jakiś tuningowiec-szklarz przykleil go na klej do szyb. co do szyb, to tak jak pisze szefunio. nic nie bedziesz musiał ustawiac, tylko przesmariowac.
Ewentualnie spreawdz czy linka nie zeszła z kółka prowadzacego, bo ostatnio w audi były takie same obiawy, ale ta linka była przyczyna.
No u mnie niestety jest inaczej;/ jest zrobione na klej i jestem tego pewien wygląda tak ze w te miejsca gdzie powinny być śruby wchodzi kabel od stopu a na brzegach klapy są jakby wkręty czy coś w tym stylu odkręciłem to ale i tak nie chce odejść będę musiał to zrobić jakoś inaczej xD
Taa pójdzie z lakierem xD pewnie:( alie i tak pewnie muszę wyrwać bo będę robił polerkę no to:( lipaa
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-21, 00:27
zapnij jakaś linke do spoilera i do drzwa i szybko rusz. Nawet jesli był na sruby to sie oderwie. a tak serio to spróbuj suszarka mocno przygrzać, boze wtedy oderwie sie bez lakieru.
Haha tez mam łoma xD nie no dostałem od kumpla taki fajny śrubokręt co się wygina i już sobie poradziłem. Ale niepokoju mnie nadal to chłodzenie teraz jakoś u mnie nie ma takich upałów a dalej wiatraki się wł da się jakoś sprawdzić termostat ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum