Siema , jestem nowy i nie wiedziałem gdzie napisać temat to napisałem tutaj . Chciałbym kupić Vento , tzn miałem już kilka na oku i wgl . Znalazłem takie i chciałbym poznać wasze opinie TZN : A TO AUKCJA : http://otomoto.pl/volkswa...-C29647105.html Mało opisane :/
Ile to pali ?
Ile ma KM ?
Czy kupować TD czy lepiej Benzynke ?
Czy z tego Vento da się coś zrobić fajnego ?
Czy ten Hak można by zdemontować ?
Sorki , że tyle pytań no ale od czegoś trzeba zacząć się uczyć , jestem otwarte na wszystkie opinie . POZDRAWIAM !
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-06-25, 22:23
Zapewne 75km, z każdego vento da rade zrobić cos fajnego tylko trzeba mieć dolce, hak napewno można zdemontować, czy diesla czy benzynke to moim zdaniem i to dobre i to
A ok dzięki . Wiesz dopiero się uczę mam 18 lat
hmmm a pójdzie chociaż to coś ? xD a i czy ta cena jest Dobra ? Czy za wysoka/ niska jak na taki stan i wgl ?
Ostatnio zmieniony przez NoNick 2013-06-25, 22:34, w całości zmieniany 1 raz
Siema , jestem nowy i nie wiedziałem gdzie napisać temat to napisałem tutaj . Chciałbym kupić Vento , tzn miałem już kilka na oku i wgl . Znalazłem takie i chciałbym poznać wasze opinie TZN : A TO AUKCJA : http://otomoto.pl/volkswa...-C29647105.html Mało opisane :/
Ile to pali ?
Ile ma KM ?
Czy kupować TD czy lepiej Benzynke ?
Czy z tego Vento da się coś zrobić fajnego ?
Czy ten Hak można by zdemontować ?
Pali około 6L/100km
75KM
Jak DIESEL to odpal go jak jest zimny i zobaczysz czy odpala, sprawdz TURBO czy wogole dziala wkrec go na obroty okolo 2500RPM na cieplym silniku.
Popros wlasciciela o to by Cie przewiozl i niech poszaleje i jak od razu zgasi auto podziekuj i wracaj do domu. Silnik czysty, za czysty ciekawe czemu a i jeszcze jedno sprawdz czy jest olej w silniku, wyjmi miarke, ostatnio z kumplet szukalismy auta a oleju w silniku nie bylo:P
Zobacz progi i blotniki ciezko znalezc vento z calymi
Po lewej masz obok kierownicy przyspieszacz zobacz czy dziala, wyciagnij powinny sie obroty o 100-200RPM podniesc.
A jak juz kupisz to wymien rozrzad i broń Cie Panie Boże nie ruszaj koła z klinem na wale jak jest całe.
Jak coś pytaj.
Cena dobra ciekawe tylko czy wszystko jest OK czy ktos sie chce pozbyc.
Co do przebiegu to nie licz ze to auto ma mniej niz 400tys lub wiecej chyba ze wszystkie masz dokumenty od auta i kupujesz w niemczech bo jakos cudownie po przejechaniu Polskiej granicy mozno sie odmlodzaja te liczniki.
Moj ma 630tys przejechane i polecam to auto i ten motor
NoNick, jak mało koni to poszukaj TDI 90km i te silniki na prawdę dobre, mogę polecić mam już 3 lata venciaka z tym motorem i rąk tam nie wkładałem oprócz podstawowych wymian olejów itp. i co do spalania moje auta to 5 do 6 max przy ciężkiej nodze na 100km
wejdz w dział ( Nasze bolidy czyli Klubowe dupowozy )i tam będziesz miał wszytskie autka naszej ekipy i będziesz mógł zobaczyć co można zrobić z niepozornego autka
NoNick, nie pisz tak post pod postem bo zieloni zaraz będą dawać ostrzeżenia albo nosem kręcić do 30 minut po napisaniu postu masz możliwość edycji postu trzeba dbać o porządek na forum
1.9TD to dobry motor, mój zbierał się jak szalony. mało pali, tylko trochę przymało koni...
Teraz mam 1.8 z LPG i tez jest dobrze. Ale diesel to diesel...
Silnik: 1.8 90 KM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 263 Skąd: Wlkp PZL
Wysłany: 2013-06-26, 11:23
Silnik na pewno był nieźle szorowany, gość wypucował go przed sprzedażą. Po rozgrzaniu silnika, po przejażdżce warto obejrzeć ten silnik jeszcze raz czy nic się nie sączy czy nie cieknie. Koniecznie sprawdzić progi, szczególnie przyjrzeć się błotnikom przednim przy łączeniu z progiem, nadkola, otworzyć wlew paliwa bo tam bardzo często bierze rdza, no przy lampkach na tylnej klapie
Silnik: 1.8 90 KM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 263 Skąd: Wlkp PZL
Wysłany: 2013-06-26, 17:07
Silnik zapewne był myty jak i cała komora, możliwe że był zalany olejem itp. ale to tylko domniemania. Ładnie to wygląda, pewnie w ten sposób chce przyciągnąć nabywców.
Ale jak dla mnie to trochę podejrzane że ktoś tak szczotkuje silnik
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-06-26, 18:07
jak będziesz oglądał go na żywo, podotykaj plastików pod maską, jeżeli się kleją, czuć na palcach jakąś substancję albo zostają odciski, to gościu przed sprzedażą zatajał wycieki.
dokonaj porównania, czy dobry stan komory silnikowej równa się dobremu stanowi wnętrza i podwozia (jak jest możliwość, najlepiej zajrzyj pod spód). różnice w kondycji poszczególnych części też mogą być tropem
p.s. z tego co widzę po plastikowych przewodach, chyba jakimś specyfikiem je przemywał
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-11-08, 11:38
Ze zdjęć wygląda ok, w sumie to na nich nic nie widać, poza kolorem. Do tego komis więc trzeba być czujnym. Jak nie ma rudej to można brać. Za tą cenę można żądać zdrowej budy.
Jedyne co mi się rzuciło w oczy to brak prawego nadkola, a pod nim oryginalna konserwacja co w połączeniu z tak starym autem, dobrze nie wróży.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2013-11-08, 23:40
hmm zdjecia tak zrobione aby mało było widac jak mocno interesujesz sie tym egzemplarzem bede we wtorek w kwidzynie znam ten komis moge podjechac zobaczyc i Ci napisac co i jak
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum