Wysłany: 2013-08-28, 10:29 Red&Gray GTD swap to 1.8T 20V
Siema.
Po przywitaniu się w odpowiednim dziale chciałbym pochwalić się swoim ventylem. Auto kupiłem 08.07.2013r w total serii (nie licząc dokładki). Chciałbym byście ocenili postępy prac przy moim dupowozie oraz podpowiedzieli co mógłbym zmienić.
Marka: Volkswagen
Model: VentoGTD
Rok produkcji: 1992
Kolor: LA7U
Pojemność: 1.9
Moc:nominalnie 75KM, realne 72
Silnik: 1.9TD AAZ
Wyposażenie:
-szyberdach
-szeroka dokładka od VR'a ( niestety od golfa :/)
-regulacja wysokości pasów
-kopertówki w dzwiach
-deska starego typu
-pakiet GTD
-spoiler
-roletka tylnej szyby
-elektryka szyb z przodu
Mody:
-kity MTS'a -80, tył na regulowanym talerzyku (niedługo na sprzedaż)
-ściemnione lampy przednie
-przerobienie tylnych lamp na a'la Hella Black
-ściemnione boczne kierunki
-ciemne blendy i kierunkowskazy DEPO
-grill JOM bez znaczka ze znaczkiem
-felgi Largo 16x9" et30 z naciągniętymi oponami:
*przód 195/45
*tył 215/40
-malowanie felg na czerwono
-czerwone paski a'la golf XX Jahre
-czerwone emblematy GTD
-pare wlepek
-czarne wnętrze (podsufitka, słupki, łapki itp)
Plany wizualne:
-zderzaki US
-NIŻEEEEEEEEEEEEJ
-oryginalne HellaBlack na tył
-progi GTI
-Fotele półkubły
-ściemnienie szyb z tyłu
-wywalić hak
Plany silnikowe:
-FMIC
-turbo K24
-dolot zimnego powietrza
-większe końcówki wtryskiwaczy
-jakieś małe mody pompy
Ostatnio zmieniony przez wojtas83 2014-11-21, 20:29, w całości zmieniany 2 razy
Noo kolejna dołaczyła do naszego grona i to w nie byle jakim setupie Co do gwintu to musisz szukać, szukać i jeszcze raz szukać, sam szukałem ze 2 miesiące aż w koncu trafiła się okazja. I tak jak ktoś wyżej pisał dałbym grill w kolor i bedzie piknie No i pytanie mam: mógłbyś zarzucić jakieś foto od przodu lub tyłu( żeby było widać jak koło wystaje) bo sam się zastanawiam nad doborem opon na 9j i fajno by było jakbyś zarzucił fotki jak to wygląda na ventylu.
Ostatnio zmieniony przez tom cio 2013-08-28, 13:16, w całości zmieniany 1 raz
Ogólnie to mam jeszcze grill starego typu (poprzedni właściciel dorzucił, bo był ten JOM założony). I tak się cały czas zastanawiam który byłby lepszy.
tom cio jak będę miał dostęp do lepszego aparatu to cyknę fotkę
Ostatnio zmieniony przez partyzant 2013-08-28, 13:20, w całości zmieniany 2 razy
I byłbym wdzięczny w pomocy znalezienia używanego gwintu
tu akurat zły pomysł. Używany będzie niewiele tańszy od nowego MTSa a nie masz pewności, czy zaraz po założeniu amory się nie wysypią.
Osobiście kupiłbym nowy komplet, ceny są w okolicy 650 / 800zł.
Mogę polecić Tuning Art cena ok 650zł nowy, jest twardy ale to dobrze jak chcesz mieć coś bardziej miękkiego to wiele ludzi chwali sobie MTS technik cena nieco ponad 800zł
Też słyszałem że TA jest twardsze. A ja potrzebuję czegoś twardego w grom, gdyż przy kicie MTS'a i tych kołach jest za miękko. Mimo tego, że ranty błotników mam powycinane to dalej przy jakiś uskokach mi przycierają koła o poucinane ranty no i tnie oponę.
Przed chwilą się dowiedziałem, że znajomy znajomego ma na sprzedaż gwint przód FK z regulacją twardości (przelatane ok. 10000km) i tył TA. Wszystko za dosyć przystępną cenę.
Już załatwione, w przyszłym tyg. będzie gwint, ranty błotników będą powycinane do granic możliwości oby tylko było do czego sierp przykleić i vento będzie leżeć na ziemi.
lesny1982, a Ty jakiego masz?
W tym tygodniu dogrzeje głośnik i pojadę na strojenie i pomiar głośności. Docelowo planuje w listopadzie dołożyć jeszcze jeden taki głośnik i zestaw odseparowany na przód.
Tutaj reszta grania:
Dokładka USA też jest:
i taki tam bonus
Ostatnio zmieniony przez partyzant 2013-09-16, 13:19, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-09-16, 20:01
lesny1982 i tak nie wiem o co chodzi co tam napisales zielony jestem w tym musze zacząć czytac jakas lekturke jak będę chciał audio u siebie robic bo teraz na razie umiem radio podlaczyc partyzant co do felgi to zalezyile masz dolcow do wydania
partyzant, ładny bandyta z Twojego Vento!!! Wszystko zgodne ze starym dobrym "nisko i szeroko". Co do nowych felg to powinny nawiązywać do tego hasła i może 8-8,5 i 9 j z tyłu? Jakieś borbety A fajnie by tu wygladały. Klasyczny styl który się podoba Co do usa pakietów to nie wiem czemu ale przy tym kolorze lakieru zdesie Vento zajebiście pasuja Ale jak masz gril starego typu to obowiązkowo niech wskoczy na swoje miejsce
Aeternus, 9j z tyłu trochę za szeroko przez co właśnie nieda się zrobić "nisko". Najchętniej bym wrzucił 4x8j ale znaleźć 16 w tym wymiarze to graniczy niemal z cudem
Borbety odpadają, zbyt oklepane. Co najwyżej RST bym chętnie założył. Zastanawiałem się na Azev'em A, AC Schnitzer'em, Keskin jakimś lub stalą strukturalną z Astry.
Co do zdesia USA z przodu to ma być po to by nabrał jeszcze więcej wściekłości, tymbardziej że za jakiś czas będzie FMIC wychodzące środkową kratką.
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2013-09-19, 10:41
ooooo DD dobry wybór..będzie dobrze trząść budą...ja juz sobie odpuściłem decybele i zabudowałem Sonica aby tylko wyglądał he Co do kół nie przesadzaj na 9j z dobrymi parametrami można klękać jak pan bóg przykazał....Co do Borbetów to jedne z lepszych kół do tej budy....7,5 i 9 i klęknąć sie da dobrze i jeszcz pomalować ich na żółto ze spolerowanym rantem robią gnój
_________________ Grupa Mazowiecka
Ostatnio zmieniony przez Wydym 2013-09-19, 10:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum