Wysłany: 2013-01-05, 12:45 VENTO/JETTA VR6 by Cult84
Witam wszystkich!
Znam to forum dosyć dawno ale jakoś nie było czasu , aby się zaprezentować. Ventyl zagościł u mnie w lipcu 2010 aż ze szczecina . Jednak od początku nie było to takie oczywiste, zawsze miałem golfa trzeciej generacji od 1.4 jako pierwszy, drugi 1.8 no i chciałem zakupić VR6 jako trzeciego z kolei. Po długich poszukiwaniach żaden nie spełniał moich oczekiwań więc los padł na Vento VR6 2.8 1996 rok!!!!! i się zaczęło! choć może przedstawię pokrótce jakie wyposażenie posiadał jak go nabyłem:
SILNIK:
2.8 VR6 DOHC
ZAWIESZENIE:
jakieś tam czerwone sprężynki przód i tył
KOŁA:
BBS RS 772 16 cali oponka Goodyear F1
KAROSERIA
front od golfa 3 na projektorkach
MUZA
Totalne dno jakieś głośniki nona-me
WNĘTRZE:
Skora, klima automatyczna climatronik, 4 opadańce, grzane dupki,
oprócz tego ABS, AIR BAg x2
A teraz może jakieś zdjęcia zaraz po zakupie:
Jak się już trochę nacieszyłem samochodzikiem przyszedł czas na zabawę z rozrządem i sprzęgłem czym zajoł się Bajer przy okazji wymieniłem świece i przewody niestety brak fot! Mała ciekawostka rozrząd był żle ustawiony, przetrzepaliśmy kuce venciaka przed i po z Bajerem i wyszło 150,7 KM i 202,4 Nm a po wymianie gratów 173 KM i 231,6 Nm
Po jakimś czasie przyszło koło schmidt ML wszystkie 9 cali
No i poszła przymiarka
Zakupiłem cztery sztuki opon TOYO T1R 195/45/16 i powstał taki mały naciąg!
Tak to wygląda na ucie,trochę brudny no i koza :-/ :roll:
Zakupiony w stolicy tuningu zawias MTS został zamontowany doszła rozpórka kielichów no i parę gratów, związanych zawieszeniem i hamulcami! :-P
wpadła w moje łapki uczekana blenda! :-P
Nie omieszkałem zatem w dalszych zakupach
i na venciaku!
Venciak jeszcze grzeje lawę w garażu ale za parę dni do mycia, gwint na cyce w dół i na przejaszczke . Musze jeszcze coś zrobić z rudą no i błotniki aby pomieściły 9 cali :oops:
[b]Venciak w Pasłęku![/b
[ Dodano: Nie Kwi 24, 2011 14:54 ]
A to dupka mojego vento w święta!
Lekki aktu-al! foty z Chojnic na zakończenie sezonu :-P
Zgarnąłem nawet nagrodę za naciąg! :-P
a to takie tam przed posesją ;-)
Maj 2012 keskiny poszły do ludzi, wróciły schmidt
Wrzesień 2012
Auto czeka na blacharz i padły fanty n uto
rybki i gl aut
Listopad 2012
Wczoraj wieczorem odebrałem auto od lakiernika i blacharza oczywiście wszystko nie poszło tak dobrze jak bym tego chciał :-/ ale na razie starczy. venciak został cały pospawany i odmalowany! :-D Pakiet us przód i tył Zdjęcia robione na szybkiego pilotem od telewizora więc nie wyszły za dobrze! Zmienił się front jest po staremu czyli jak z fabryki morda vento! Zimą mam zamiar pomodzić jakieś soczewki ogarnąć wnętrze czyli obszyć kiere, ręczny i doprowadzić do ładu fotele :-P
[img]http://images48.foto...3cd5m.jpg[/img]
Dziś Vr-ka wróciła po tułaczce do domu! Zbudowałem dla niego garage :-P w końcu zima nie będzie taka zła
Zdjęć nigdy nie potrafiłem robić jakoś mi nie wychodzą na żywo venciak bardziej mi się podoba!
Chce zmienić koła bo te nie pasują już do tego auta ale nie wiem jakie! Wertuje alledrogo ebay-je i nie mam pojęcia co wybrać 16, czy 17 :-/ Marzyły mi się zawsze bbs-rs ale to wysoka półka a dare każdy odradza?!!
Grudzień 2012
Zacząłem zabawę z lampami, lampy przygotowane pod soczewkę :-D
Zabawa trwa
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-01-05, 16:26
Powitać kolejnego ventyla w rodzinie Fura ładna i zadbana, co za tym idzie doinwestowana Wsztstkie zmiany na plus, a wszczególności front i pakiet US (chyba to jest ten co stał jesienią na alledrogo) cult84, jak by nie patrzeć to teraz na forum będą dwie czarne Jetty ala USA
Powitać kolejnego ventyla w rodzinie Fura ładna i zadbana, co za tym idzie doinwestowana Wsztstkie zmiany na plus, a wszczególności front i pakiet US (chyba to jest ten co stał jesienią na alledrogo) cult84, jak by nie patrzeć to teraz na forum będą dwie czarne Jetty ala USA
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 2005 Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2013-01-05, 17:59
O stary, mialem pisac ze ta venta jest tak kozacka ze mi nawet golfowski front nie przeszkadza ale jak zobaczylem ze wsadziles ori vento i pakiet usa to juz calkiem mnie zatkalo hehhe, Dobra VRa
O stary, mialem pisac ze ta venta jest tak kozacka ze mi nawet golfowski front nie przeszkadza ale jak zobaczylem ze wsadziles ori vento i pakiet usa to juz calkiem mnie zatkalo hehhe, Dobra VRa
Dzięki! To jeszcze nawet nie połowa prac jakich sobie zaplanowałem do V-ki. Pewnie potrwa jeszcze to z 2-3 lata ale ma być kompletna
Powiem tak droga oponą jest ale się opłaca. Ścieralność bieżnika jest zadowalająca, tylne opony jeżdżą już dwa lata w różnych warunkach i jest około 6-7mm bieżnika. Nowa ma około 9mm! Natomiast przód jeździ około rok dłużej i był ostro testowany palenie gumy, negatyw, deszcz ogólnie ciężka noga i ma teraz 3-4mm ale nie nadają się do jazdy bo mam z jednej strony od wewnątrz mocno zjechany bieżnik od negatywu źle ustawionego. Naciągają się na felgi dobrze wulkanizator nie marudził że musi naciągnąć na 9j, na zakrętach zachowują się dobrze nie piszczą za mocno i nie ma za dużo z nich dymu. Nie hałasują pod czas jazdy, nie ma żadnego szumu czy innych dźwięków związanych z toczeniem. Ogólnie polecam tą oponę potrafi dużo wytrzymać!
Ostatnio zmieniony przez cult84 2013-01-08, 13:45, w całości zmieniany 1 raz
Witam! Dotarły do mnie halogeny ZKW, zakupione od kolegi dobrze znanego karolek_ust w dobrej cenie! :bigok: Kierunki też są zkw z wejściem : na pozycje :bajer:Kupione były dużo wcześniej,tylko nie wiem jeszcze czy będą pomarańczowe czy czarne :smoke: halogeny muszę rozkleić i zakleić jeszcze raz!
karolek_ust Już prawie mieszkam w Ventce Nie trąb zjebie ;)
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2013-01-08, 14:57
Cytat:
cult84, powiedz jak zadowolony jesteś z oponek TOYO T1R 195/45/16?
Ja osobiście na tych oponkach pojeździlem z 2 masiące i wywalilem.
Teraz mam Bridgestone Turanza ER 300 i jak dla mnie to 100 razy lepsze ale to ile ludzi tyle opinni i ja jeździłem bez naciągu
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
cult84, powiedz jak zadowolony jesteś z oponek TOYO T1R 195/45/16?
Ja osobiście na tych oponkach pojeździlem z 2 masiące i wywalilem.
Teraz mam Bridgestone Turanza ER 300 i jak dla mnie to 100 razy lepsze ale to ile ludzi tyle opinni i ja jeździłem bez naciągu
tak jak napisałeś każdy ma inne spostrzeżenia i opinie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum