Wysłany: 2014-01-10, 20:14 Topiacy się halogen Hella
Witam, mam problem z halogenami Hella które zakupiłem dzisiaj.
Czytałem wczesniej że tylna obudowa wykonana z plastiku mocno się grzeje i może się nawet stopić, więc chciałem sprawdzic czy rzeczywiscie jest tak źle
Podpiąłem w domu halogen pod aku i swiecił się 3-4 min po czym odpadła tylnia część z żarówką! (wynik stopienia plastiku)
Zarówka jest taka jak ma byc H3 55W
I moje pytanie : Czy jest na to jakis patent rozwiązanie?? Bo przecież te halogeny ma dużo osób i jakos jeżdzą. Może da sie je jakoś przerobic?
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Jest - musisz kupić takie, żeby tylna część nie była z plastiku (czarna), tylko taka brązowa jakby - ona jest zrobiona jakby ze szkła i nie ma prawa się przy tym nic dziać. Przechodziłem to kiedyś - oba mi się zjarały po paru minutach świecenia. Do wyrzucenia, chyba, że ktoś potrzebuje samego szkła. Współczuję, bo wiem, co przechodzisz, ale musisz kupić takie z prawdziwego zdarzenia, nie mogą być wykonane z jednolitego tworzywa.
Tego jeszcze nie widziałem Super sprawa trzeba o takim czymś pomysleć
Myslałem ze jak utne kawałek tego plastikowego kielicha to żarówka wejdzie głębiej i nie będzie tak go grzać ale jednak lipa dalej to samo, przy okazji jeszcze oczywiscie złapałem sie niechcący rozgrzanej lutownicy..
A jeszcze jedna sprawa bo mam zdarty odbłysnik , i jakbym nakleił sreberka w jego miejsce to przy tej diodzie raczej nic nie powinno sie stać, czy jednak moze je przytopic?
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2014-01-11, 18:45
tylko że taka kombinacja to zabranie dowodu po pierwsze.
Po drugie mam jeden halogen tego marnego typu i nic się nie topi. Skoro się topi to na bank znaczy że wytwarza się nadmiar ciepła ale nie od samej żarówki, tylko od słabego styku . poprawić jesli jeszcze jest co poprawiać i będzie ok. A ogólnie taki halogen ze zniszczonym odbłyśnikiem jest do wywalenia i szukaj zamienników
Czyli na jakiej podstawie moga zabrać dowód? jakbys mógł to rozszerzyć
HOMOLOGACJA!
Gdy policjant zobaczy, że zamiast halogenu co innego tam świeci to ma prawo dowód zabrać, bo to jest używanie świateł niezgodnie z przepisami - podobnie z reszta jak i na stacji kontroli pojazdów - mają prawo nie podbić przeglądu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum