Wysłany: 2014-03-02, 23:13 Zawias/Gwint Mam Problem
Witam potrzebuję pomocy, wczoraj włożyłem gwincior bilsteina do mojego venciaka, i problem polega na tym ze jedna ze stron od (pasażera) delikatnie puka (takie basowe nie metaliczne), odgłos dochodzi z góry tak jakby poduszka, a do tego pojawił się jakby dzwięk skręcającej się sprężyny przy skręcaniu kierownicą też tylko w tym kole, rozbierałem dałem 2 poduchę ale nadal jest to samo może miał ktoś już z takim problemem do czynienia, jak ktoś wie jak to rozwiązać proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez ŁySy 2014-03-02, 23:38, w całości zmieniany 1 raz
Powinno być tak: na tłoczysko zakładasz ten alu krążek co sprężynę trzyma, potem łożysko, na to przykręcasz nakrętkę na 21 lub 22mm klucz i na to nakładasz poduszkę.
no to ja przykręciłem poduszkę z łożyskiem, to zle czy nie ma to za wielkiej różnicy??, no i właśnie wróciłem z garażu i po odkręceniu talerzyków górnych okazało się ze są poluzowane śruby od tych poduch z obu stron, a dociągnąłem ile się dało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum