witam.zauwazylem delikatne drgania kiery.zaczyna ja sie od 35 km/h i maja podobna czestotliwosc niezleznie od predkosci.kiedy puszcze kierownice i hamuje tez sa takie same drgania.auta nie sciaga.maglownica koncowki i plyn do wspomagania wymienione.zbieznosc zrobiona kola wywazone.nie czuc tych drgan pod dlonia.co to moze byc??
Krzywa felga (np. po wpadnięciu w dzirę), wybulona opona albo nierówne ciśnienie w przednich oponach. Podjedź na kompresor, napompuj obie opony na takie samo ciśnienie, przejedź się, a jak to nie pomoze to przerzuć tylne koła na przód a przednie na tył Jak się nic nie zmieni to będziemy kombinować...
Czy nowe czy stare każda może peknac, zrobić sie jajo, bić . Nie ma reguły. Przeloz przód na tył na początek jak Ci radzą lub jak masz zaloz inne koła .
Albo jak możesz gdzięś i jak masz jakąś górkę to odkręć kola i puść najpierw jedną potem drugą i zobaczysz jak rozpędzą się i będą podskakiwać to masz przyczynę...
_________________ Jeździj tak aby Śmierć cie nie dogoniła...
Albo jak możesz gdzięś i jak masz jakąś górkę to odkręć kola i puść najpierw jedną potem drugą i zobaczysz jak rozpędzą się i będą podskakiwać to masz przyczynę...
Ale że niby co mu to da? Chyba każde rozpędzone koło zacznie podskakiwać... Poza tym jak je puści z dobrej górki to kto je później będzie łapał? hehe
Kiedyś znajomy wulkanizator powiedział mi że jak opona ma guza czy coś i puścić ja z jakejś górki to po paru metrach zaczeła by podskakiwać cytuje:jak pojeb...
_________________ Jeździj tak aby Śmierć cie nie dogoniła...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum