Witam , mam taki problem że zauważyłem że wycieka mi olej z pod pokrywy zaworów , to ja zdjęłem kupiłm nowa uszczelke i zmontowałem , po chcwili odpalenia zauwazyłem że nadal cieknie olej po czym otworzyłem korek wlewu oleju i dmuchało dosyć mocno powietrze tak że jak go odkręciłem to podskakiwał . Co moze byc nie tak cy to uszczelka pod głowicą bo zauwazyłem ubytek oleju dosyć duzy czy może uszczelniacze na zaworach powiem tez że z wydechy nie kopci prosze o pomoc
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2014-07-16, 09:02
Ma dmuchać. Gorzej by było, jak by szabelkę wyrzucało . Kup porządną kałczukową uszczelkę pod pokrywę, oczyść powierzchnie, załóż i równo dokręcaj. Ma być sucho na kolejne kilka lat.
Silnik: GTI 2.0 2E Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 21 Cze 2014 Posty: 123 Skąd: KIELCE
Wysłany: 2014-07-16, 09:18
Endriuvento1.8 kup uszczelkę gumową Elringa dasz nie wielką ilość sylikonu od spodu ( najlepiej DIRKO) , to samo od góry , dokręcić po przekątnej śruby odpowiednim momentem i ma być dobrze . Spokój na lata
Silnik: GTI 2.0 2E Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 21 Cze 2014 Posty: 123 Skąd: KIELCE
Wysłany: 2014-07-16, 10:22
vwjanekvento napisał/a:
Nie daje sie silikonu na nowa uszczelke tymbardziej na ta gumowa Erlinga.
w teorii się nie daje w praktyce jest inaczej . Koledze nie daliśmy silikonu , dobrze dokręcone itp po tyg wycieki na rogach . U siebie w 2E jest uszczelka gumowa i nie duża ilość DIRKO i 2 lata mam spokój
Ja podzielam zdanie Gesiu_15, niewielka ilość jeszcze nikomu nie zaszkodziła, gorzej jak otwierasz maskę a tam silikon wyłazi grubo gdzie tylko się da I do tego czerwony
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-07-16, 12:11
Ja popieram vwjanekvento, na dobrą gumową uszczelkę nie daję nigdy sylikonu. Lepiej zrobisz jak zamiast pchać sylikon odtłuścisz powierzchnię do których przylega uszczelka, możesz to zrobić takim zmywaczem do hamulcy w sprayu na bazie acetonu. Jak masz zdjętą pokrywę przyjrzyj się dokłądnie odmie, bo ja obstawiam że jest zapchana i dlatego wydmuchuje uszczelki z pod dekla.
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-07-16, 16:13
Pozatym ta uszczelka jest naprawdę dobra, miesiąc po kapitalce jezdze i nic nie cieknie, i tak jak wojtas83 pisze odluscic powierzchnie , Ja używam odtłuszczacza firmy Wekem niemiecki, noi potem odpowiednio dokrecac pokrywe Mam nadzieje ze sylikonu pod glowice nie dajecie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum