VW Vento GLX
silnik 1.6 AFT 101 KM
na wyposażeniu klima. el. lusterka i szyby przód, grzane dupy, haluksy, black hella, zabudowany bagażnik
doszedł dolot, luźniejszy wydech, smoked przód, większa pompa paliwa, felgi 17''
w planach jeszcze gwintowane zawieszenie, licznik i manetka MFA, climatronik
Miesiąc po zamontowaniu dolotu , w końcu znalazłem odpowiedni materiał i wene do wykonania uchwytu. Efekt może dupy nie urywa ale myślę, że jest dobrze i przede wszystkim solidnie.
Mam tak przerobiony wydech, że właściwie nie zauważyłem różnicy.
Kucy też raczej nie przybyło... Jedyne co zmieniło się w dźwieku, to to że słychac jak bierze wdech
Fajnie że stozek pod kolor auta dobrałeś Stozek odczuwalnej mocy nie doda to wiadome, ale czasami uzyskuje się fajny dźwięk, znajomy miał w bravie 1.6 16V to zajefajnie " basowo burczało "
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
No wiadomo że stożek sam w sobie mocy nie doda, ale jeśli dodac odpowiednio przerobiony wydech i pokazac komputerowi co z tym zrobic, to można parę dodatkowych koników do stajni wstawic
Po długiej i ciężkiej walce z elektryką, którą ostatecznie wygrałem, przyszła pora na skrzynkę basową. Po ostatnio nabytych doświadczeniach, zaizolowałem i zabezpieczyłem co tylko się dało. Blachy latają
Zdjęcie z kamienia więc jakośc nie powala, ale autorską grafikę widac dobrze.
Tomaszex, Wybacz za poślizg w czasie. trochę lepsza fota tej grafiki-
W międzyczasie wrzuciłem średni hokej
i przerejestrowłem ventke, także w końcu weszła blenda US.
PS. Nie widział nikt w okolicy styropianu do bagaja? Nigdzie nie mogę znaleśc...
hah za nisko... szeroka była od golfa. A odnośnie tego motywu, nie jest to naklejka tylko pomalowany szablon.
W programie graficznym narysowałem wzór, który zosał wydrukowany na folii samoprzylepnej. Gotowy wzór nakleiłem na skrzynkę, nastepnie wyciąłem skalpelem elementy, które miały zostac pomalowane, pokryłem całośc farbą, zdjąłem resztę folii i voila. Efekt końcowy widzisz sam. Na spokojnie jest to misja na dwa dni z czego najbardziej czasochłonne było projektowanie samego wzoru. Mam nadzieje, że udzieliłem wyczerpującej odpowiedzi.
Wracając do kwestii modów, po wielu przemyśleniach nad samym sposobie wykonania jak i efektem końcowym, wziąłem się za przeróbkę grilla. Godziny cięcia, klejenia i szpachlowania zaowocowały grillem, którego dało się spasowac... Tak więc po połamaniu tego co nie wyszło, dopasowałem grill na aucie, ponownie go złożyłem i w efekcie końcowym wygląda tak
W trakcie realizacji jest właśnie eksperyment dotyczący mocniejszego smokeda. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum