Szanowni koledzy! Ostatnio miałem problem z moim Ventylem, nie chciał odpalić. Trzeba go odholować do mechanika, i tu problem obszukałem cały przód auta i nie znalazłem miejsca na hak holowniczy. Powinien być wkręcany, przeczytałem w necie. Pożyczyłem hak od skody powinien pasować, ale miejsca tam gdzie powinno być niestety niema. Czy ktoś już się spotkał z taką sprawą, proszę o jakieś podpowiedzi, czy można inaczej zaczepić Ventyla, bo musiałem wezwać lawetę.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2012-10-25, 22:53
ryszarddik1, musisz miec miejsce na ucho holownicze z przodu pod zaślepką z prawej strony w zderzaku koło kierunku jak odsłonisz widać gwint i tam sie wkreca ucho holownicze ja też zaczepiałem linkę o belkę z przodu ale miejsce na ucho musisz miec jak każde mk3 Pozdro
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Szanowny Kolego! Jak już wspomniałem niestety takiego miejsca nie ma. Zrobię fotkę dla niedowiarków. Jak przyjechał lawetą po moje autko to też się zdziwił i wciągał Ventyla tyłem, bo tam mam zaczep do holowania przyczepy. Pozdrawiam i proszę o więcej sugestii w tym temacie.
Po tej samej stronie co masz na tyle miejsce do holowania masz tez z przodu czyli od strony pasazera zdejmujac blende kolo kierunkowskaza. Jesli nie masz tzn ze zostalo wyrwane z podluznicy...
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Obiecałem fotkę tego miejsca gdzie ma być hak. Oto ona, tylko nie wiem czy będzie dobrze widoczna. Morze jakieś sugestie odnośnie tej dużej widocznej śruby.
A patrzyłeś, co jest pod ta pustą dziurą u góry? Może miałeś inny zderzak, może otwory nie pasowały, jakaś przeróbka była i teraz otwór na hak nie pokrywa się z otworem w zderzaku? Ja u siebie zderzak zmieniałem to otwór też dokładnie nie pokrywał się i musiałem lekko rozpiłować, żeby ucho się wkręciło, ale ciekawiło mnie to zawsze dlaczego?
jak dla mnie to było coś rzeźbione z przodu,a ta śruba wygląda jak by trzymała wzmocnienie pod zderzakiem,
Koledzy a może ventka była kiedyś anglikiem i złe przełożyli
a sprawdzałem po stronie kierowcy?może tam się ukryło
Jak znajdę trochę czasu to zrobię i wstawię zdjęcie drugiej strony.
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za sugestie.http://forum.vwvento.org/images/smiles/oklasky.gif
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum