Wysłany: 2014-11-07, 15:17 Jetta mk3 GLS by beiss;
Czesc, na forum jestem zarejestrowany od dawna, pare osob moze mnie kojarzyc bo rozbieralem niestety strasznie skorodowana jettke i poszla na czesci...
Przyszedl czas na nowa zdrowa jednostke do odrestaurowania a zarazem juz odrestaurowana bo jettke posiadam juz 2 rok
Przebieg na dzien dzisiejszy 89 tyś mil
Rok- 1997
2.0 Aba
Wyposazenie:
Wspomaganie
Klimatyzacja manualna
4xel szyby
Tempomat
Airbag
otwieranie klapy bagaznika z przycisku
szyberdach
el lusterka
centralny zamek(domykanie szyb i zamykanie drzwi z pilota)
Alarm
Jasny Welur
podswietlane daszki
W co doposazylem jettke:
podgrzewane fotele
boczki bagaznika z ostaniego liftu(apteczka/kieszonka)
plastikowy prog bagaznika
+4 glosniki czyli na 12 głośnikow system audio + subwoofer
kopertowkii welurowe z lampkami
System Anti-rust
grill starego typu
Lampy ABM na podwojnej soczewce
Lampy ciemnne hella(tylko na klapie bagaznika)
Blacharstwo:
Dwoje drzwi od strony kierowcy nowe(ze szrotu w niesamowicie zdrowym stanie)
wymienione progi + ogarniete pare miejsc na podlodze
wymienione blotniki na nowe + zaspawane migacze
Zaspawany kielich nierdzewka 8mm zeby nigdy juz o nim nie slyszec ze koroduje
Usuniety Spoiler
Plany na przyszlość:
-zmiane podswietlenia calego wnetrza na czerwono
-Gwint, narazie wleci sportowe zawiesznie z orginalnymi sprezynami
- Swap silnika - 1.8T - 180km
- wieksze felgi
-Halogeny(leża w domu ale brakuje mi narazie zaślepek pomiedzy migaczem a halogenem)
A tak wygladala po kupnie :
Tutaj juz z grillem starego typu bo odrazu po kupnie zostal zalozony(kupiony w ten sam dzien co auto)
Prace przed lakierowaniem:
Pare fotek po malowaniu elementow:
Jak wygląda dziś:
Jak bedzie pogoda porobie dokladne zdjecia, na chwile obecna to jedyne jakie posiadam
_________________ Golf Cabrio 96 wolfsburg US
Passat b3 16v US
Jetta a5 GLI US
Jetta mk3 GLS US
Ostatnio zmieniony przez beiss 2014-11-07, 15:24, w całości zmieniany 1 raz
No no widzę Jettka we właściwych rękach ! Mam w takim samym kolorku, specjalnie nie szukałem ale teraz chociaż widzę jak wygląda w Pakiecie US Przedni froncik malina ! Te więcej zdjęć to na szybkości poproszę, chętnie wrzucę Jette na FanPage'a
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-11-07, 15:36, w całości zmieniany 1 raz
Kolorek jest lekko zmodyfikowany niz orginalnie, lakier jest to aqua blue pearl metallic z golfa cabrio niewiem czy vento/jetta wychodzila w tym lakierze kod lakieru to LC5U/J9
Passat b3 16v US
Jetta a5 GLI US
Jetta mk3 GLS US
Ostatnio zmieniony przez beiss 2014-11-07, 17:04, w całości zmieniany 1 raz
Anti Rust Powoduje minimalne napiecie ktore zmienia swoja polaryzacje co iles sekund na karoseri, uzywany na statkach aby nie korodowaly, ale sa i minusy tego jak zalozysz na auto to po miesiacu pod lakierem robia sie wypryski w kazdym miejscu gdzie byla minimalna rdza bo to powoduje ze od stali odskakuje rdza a co za tym idzie lakier, wiec nie polecam stosowania tego do skorodowanych mocno nadwozi
i mala tego fotka:
Ogolnie dzieki temu nasze pociechy nie powinny nigdy sie zestarzec, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce za pare nascie lat jak bedzie sie trzymal
Passat b3 16v US
Jetta a5 GLI US
Jetta mk3 GLS US
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-11-07, 18:08
Dzięki za wyjaśnienie. Zasadniczo niezbyt wierzę w takie wynalazki ale nie twierdzę, że tak nie jest - po prostu nie znam się aż tak na tym. Tak czy inaczej będę wypatrywał aktualizacji.
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-11-07, 21:14
Jetta ładna i po dobrej kuracji odmładzającej, czekam na więcej fotek do obejrzenia bo to sama przyjemność patrzeć na leciwe auta o które ktoś porządnie dba.
Co do tego urządzonka od korozji to mój tato miał zamontowane podobne cudo w nowym polonezie w 1994r i kiedy sprzedawałem go po 12 latach wyglądał dużo lepiej niż jego rówieśnicy. a zamontowane było takie urządzenie
ładnie lecisz z tematem ale od ponad miesiąca jestem w czestochowie i jeszcze Cie nie widzialem
Od ok tygodnia jettka po 3 miesiacach stania wkoncu zaczela sie toczyc, bedziesz mial pewnie nie raz okazje ja w najblizszym czasie ujrzec jak duzo jezdzisz po czestochowie
Maly update jak wyglada na dzien dzisiejszy:
Oraz kawałek nierdzewki do wlewu bo przeciez poco wpspawywac jak mozna zakonserwowac zniszczenia i wkleic lustro
Symboliczne zdjecie wnetrza:
Oraz bagaznika:
Passat b3 16v US
Jetta a5 GLI US
Jetta mk3 GLS US
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum