Jestem pasjonatem vagów od dziecka. Od 18 roku życia jeździłem audi. Pierwszą trójkę kupiłem w te wakacje z silnikiem aee. Podobała mi się bo miała fioletowy metalizowany lakier. Ale coś mi w niej brakowało. Nie była sedanem. Wcześniej miałem albo sedany(audi 80-90 b2 lub b3) albo kombi( omegi b, audi 100). Pomyślałem że sprzedam golfa i poszukam vento lub jetty. Przejechałem 1.5tys. km aż w końcu 2 tyg temu kupiłem przedstawionego niżej vento.
Opis auta:
-vento glx 1996r.
-silnik 1.8
-alufelgi borbet 15''
-el. szyby
-el. lusterka
-el. szyberdach
-domykanie szyb z kluczyka
-klimatyzacja
-halogeny
-poszycie bagażnika z schowkami i poszyciem klapy
-lakier fioletowy metalik
-abs
-2xpoduszka
-lampki z tyłu w podsufitce
-lpg
-hak
-zderzaki i listwy w kolorze
wady:
-uszkodzone oba zderzaki
-uszkodzone zawieszenie
-niesprawny silnik(przerywa i szarpie)
-dziurawa podłoga
-uszkodzone drzwi pasażera (nie otwierały się)
-silnik hecho en Mexico (dwie grawerki na misie i pokrywie zaworów)
Auto w dniu zakupu trafiło do warsztatu
Wymieniliśmy lub naprawiliśmy:
-zawieszenie
-półosie
-drzwi
-silnik
-zamieniłem front na golfoski, lampy jak w golfie 4 helli, maska i grill z mojego starego golfa
A wygląda tak:
Plany:
-zostało mi masę części z golfa, skórzane boczki, projektory helli, głośniki votex'a, zegary vdo,
-blenda usa z tyłu
-alu 17''
-odświeżyć lakier
-wcisnąć do bagażnika to co zostało z golfa 2xjbl p1222 i 3 wzmaki + 2 aku
-zmienić radio na te co zostało z golfa
-zmienić tarcze z przodu na 256mm z tyłu założyć tarcze
-zmienić pokrywę zaworów na aluminiową z 2e
-założyć kity lub gwinty
-przerobić wydech
-zmienić fotele na niebieskie recaro
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2015-01-11, 13:28
Ta ventka wygląda ładnie, ale wielkim minusem jest front z golfa i pewnie to samo powie większość ludzi z forum. Dla nas to swoista profanacja naszych sedanów, ale wiem że w DE lub USA takie mody są na wielu autach. A każdy robi auto jak się jemu podoba i trzeba uszanować taką decyzję. Teraz tylko życzyć powodzenia i czekać na relacje z dalszych prac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum