Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Ventley by Filuś
Autor Wiadomość
Filuś 
Autostopowicz

Silnik: 1.8
Wysłany: 2015-04-09, 19:32   Ventley by Filuś

Hej Sokoły!

Niedawno zakupiłem swoje pierwsze Vento (jeszcze nie przerejestrowane). Jest to mój czwarty Volkswagen. Zaczynałem od Polo, potem Golf II potem Jetta A2 Coupe, w miedzy czasie była jeszcze Fiesta, BMW E39 i E36. Ostatnim moim wyborem jest zaprezentowane poniżej Vento. Przejdźmy zatem do auta :)

Ventley wyjechał z fabryki z Wolfsburgu w 1994r, pod maską drzemie benzynowe, niezniszczalne 1.8 AAM wspomagane podtlenkiem LPG na sekwencji. Przebieg na zegarach to ponad 280k jednak prawdziwego przebiegu nie znam, gdyż wymieniono licznik. Z wypasów było radio Beta, 4x korbotronik, elektryczny szyberdach, wspomaganie, centralny zamek z pilota, 2x Air bag, felgi 14" z zimowymi oponami i to chyba byłoby na tyle. Wygląd zewnętrzny auta oceniam na dobry chociaż jest kilka mankamentów, których można by się pozbyć, jednak u dwudziestojednolatek takie rzeczy już się zdarzają ;)

Jako, że w temacie VW siedzę już parę ładnych lat, zaliczyłem kilka ogólnopolskich zlotów na północy jak i na południu Polski i wyrobiłem sobie "gust tjuningowy" możecie być spokojni, że "wsi" nie będzie :D Plany na najbliższy czas już są, zobaczymy jednak na co pozwoli budżet :)

A w planach są następujące zmiany:
Zmiana audio: radio plus wymiana głośników (wygłuszenie drzwi, zestaw odseparowany na przód. tylko co z tylnymi drzwiami?) radio już wymienione :)
Koło: na razie będzie Estoril (z MK2 Fire and Ice) w czarnym macie z oponami 195/50 (zostały z Jetty)
Zawias: Gwint MTS albo Kit -60/40 (nie zależy mi na mega glebie i chciałbym trochę komfortu więc muszę jeszcze przemyśleć)
Szeroka dokładka
Kierunki przód i blendy na czarno
Smoked Front
Boczne kierunki białe dymione
Lampy tył a'la GT (po prostu wjedzie folia tak jak i na przednie kierunki)
Z tjuningów to chyba tyle dojdzie jeszcze cała podstawówka po zakupie auta czyli kable świece filtry płyny rozrząd itd

Na początek zdjęcie mojej byłej Jetty

I Ventley :)

Dzięki za uwagę. Jeśli weekend alkoholowo będzie łaskawy to w sobotę pojawią się pierwsze zmiany bo kilka gratów już czeka :) Zapraszam do komentowania :)
Ostatnio zmieniony przez Filuś 2015-04-09, 19:36, w całości zmieniany 1 raz  

Hormon 
Vento to ja!

Silnik: 1,9 diesel
Wysłany: 2015-04-09, 19:38   

Na początek sierpy do wyrzucenia, lub dokupić nakładki na progi.
Zmiana lamp na czarno-czerwone, przynajmniej przod opuscic w dół, hokej minimum średni i na początek to tyle.

Filuś 
Autostopowicz

Wysłany: 2015-04-09, 20:22   

Widzę ze chyba nie przeczytałem co napisałem ale z sierpami masz racje pomyśle nad tym albo nad progami właśnie ;)

wojtas83 
Już prawie mieszkam w Ventce

Silnik: AFN++
Wysłany: 2015-04-09, 21:59   

Do sierpów pasują tylko szersze listwy z GT bo te które masz z CL nie zgrywają się szerokością z sierpami. Lampy czarno czerwone na tył nie kosztują dużo więc nie ma co kleić folią bo to i tak nie wygląda jak powinno. Co do dokładki to widzę że masz zderzak z vento i ciężko o szeroką dokładkę a jak już się znajdzie to min 200PLN bo golfoska nie pasi idealnie. Listwy progowe też min 200PLN trzeba dać.
Ogólnie auto ładne się wydaje więc jeśli poświęcisz mu trochę czasu i będziesz realizował plany jakie opisałeś będzie conajmniej dobrze ;)
http://forum.vwvento.org/...p=282826#282826

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2015-04-19, 19:49   

Filuś napisał/a:
LPG na sekwencji.

Jak możesz to wrzuć foto instalacji.....jestem ciekaw jak to zostało zrobione przy jednopunktowym wtrysku paliwa.

Filuś 
Autostopowicz

Wysłany: 2015-04-20, 03:00   

Paweł J. napisał/a:
Filuś napisał/a:
LPG na sekwencji.

Jak możesz to wrzuć foto instalacji.....jestem ciekaw jak to zostało zrobione przy jednopunktowym wtrysku paliwa.

To nie jest sekwencja :)

Odpowiedz do tematu