Niedawno zakupiłem swoje pierwsze Vento (jeszcze nie przerejestrowane). Jest to mój czwarty Volkswagen. Zaczynałem od Polo, potem Golf II potem Jetta A2 Coupe, w miedzy czasie była jeszcze Fiesta, BMW E39 i E36. Ostatnim moim wyborem jest zaprezentowane poniżej Vento. Przejdźmy zatem do auta
Ventley wyjechał z fabryki z Wolfsburgu w 1994r, pod maską drzemie benzynowe, niezniszczalne 1.8 AAM wspomagane podtlenkiem LPG na sekwencji. Przebieg na zegarach to ponad 280k jednak prawdziwego przebiegu nie znam, gdyż wymieniono licznik. Z wypasów było radio Beta, 4x korbotronik, elektryczny szyberdach, wspomaganie, centralny zamek z pilota, 2x Air bag, felgi 14" z zimowymi oponami i to chyba byłoby na tyle. Wygląd zewnętrzny auta oceniam na dobry chociaż jest kilka mankamentów, których można by się pozbyć, jednak u dwudziestojednolatek takie rzeczy już się zdarzają
Jako, że w temacie VW siedzę już parę ładnych lat, zaliczyłem kilka ogólnopolskich zlotów na północy jak i na południu Polski i wyrobiłem sobie "gust tjuningowy" możecie być spokojni, że "wsi" nie będzie Plany na najbliższy czas już są, zobaczymy jednak na co pozwoli budżet
A w planach są następujące zmiany:
Zmiana audio: radio plus wymiana głośników (wygłuszenie drzwi, zestaw odseparowany na przód. tylko co z tylnymi drzwiami?) radio już wymienione
Koło: na razie będzie Estoril (z MK2 Fire and Ice) w czarnym macie z oponami 195/50 (zostały z Jetty)
Zawias: Gwint MTS albo Kit -60/40 (nie zależy mi na mega glebie i chciałbym trochę komfortu więc muszę jeszcze przemyśleć)
Szeroka dokładka
Kierunki przód i blendy na czarno
Smoked Front
Boczne kierunki białe dymione
Lampy tył a'la GT (po prostu wjedzie folia tak jak i na przednie kierunki)
Z tjuningów to chyba tyle dojdzie jeszcze cała podstawówka po zakupie auta czyli kable świece filtry płyny rozrząd itd
Na początek zdjęcie mojej byłej Jetty
I Ventley
Dzięki za uwagę. Jeśli weekend alkoholowo będzie łaskawy to w sobotę pojawią się pierwsze zmiany bo kilka gratów już czeka Zapraszam do komentowania
Ostatnio zmieniony przez Filuś 2015-04-09, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2015-04-09, 19:38
Na początek sierpy do wyrzucenia, lub dokupić nakładki na progi.
Zmiana lamp na czarno-czerwone, przynajmniej przod opuscic w dół, hokej minimum średni i na początek to tyle.
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2015-04-09, 21:59
Do sierpów pasują tylko szersze listwy z GT bo te które masz z CL nie zgrywają się szerokością z sierpami. Lampy czarno czerwone na tył nie kosztują dużo więc nie ma co kleić folią bo to i tak nie wygląda jak powinno. Co do dokładki to widzę że masz zderzak z vento i ciężko o szeroką dokładkę a jak już się znajdzie to min 200PLN bo golfoska nie pasi idealnie. Listwy progowe też min 200PLN trzeba dać.
Ogólnie auto ładne się wydaje więc jeśli poświęcisz mu trochę czasu i będziesz realizował plany jakie opisałeś będzie conajmniej dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum