Wysłany: 2015-12-24, 22:05 Myszkowanie - jaki powód?
Witam, może ktoś ma jakieś pomysły czemu vento mi myszkuje powyżej 160km/h? Wczoraj trochę jeździłem i jest to irytujące, droga równiutka bez kolein, wiem że mam wylany jeden gwint z tyłu z lewej strony, czy to może być od tego? Zjawisko nasila się przy zmianie pasa np, jak najadę na linię, wtedy potrafi pół metra sobie pociągnąć. I tak jak pisałem powyżej 160km/h do tej prędkości jest w miarę ok (też trochę go ciąga ale minimalnie). Może opony? Dbam aby przód był przecierany konkretnie co jakiś czas więc wyząbkowane nie są.
No właśnie jest porobione wszystko jak należy, co prawda kąty z przodu są po 1stopień 30 minut i szukam co jeszcze, myślę żeby może inne koła założyć i spróbować.
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2015-12-25, 17:28
Mi uciekal tył, ale jak miałem amory do wymiany. Każda nierówność i leciałem na obie strony, musiałem ostro doić kierownicą. Nasilało się przy większych prędkościach. Jak pociągnie w jedną stronę, to po kontrze leci w drugą, czy wraca na dobry tor jazdy? Jak inne elementy zawieszenia tył np. tuleje belki itp?
Gumy zawieszenia są ok, generalnie wiem jak to jest jak amorek jest wylany ale na gwincie pomimo, że jest wylany jeden to tego nie czuć, no ale znalazłem dość nie drogo niedaleko i może podjadę, dam znać co tam wyjdzie po wymianie. Na wiosnę pewnie problem się nasili i mam nadzieję, że do tego czasu będzie już ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum