Witajcie,
nabytek z zeszłego tygodnia zakupiony od bart_jawelin w TYM temacie
Vento z 93r. 1.8 AAM, B+G. 75 KM. Kod lakieru LA5E.
Z wyposażenia:
- wspomaganie kierownicy,
- 2x poduchy,
- centralny zamek,
- podgrzewane i elektrycznie ustawiane lusterka,
- ABS,
- szyberdach.
- thermotronic,
Na pierwszy plan idzie rozbiórka wnętrza i suszenie auta. Podejrzewam, że kanały od szyberdachu się zapchały, woda zamarzła i teraz leciało wszystko do środka.
Zaś zobaczymy co z tego będzie
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: 1,9 TDI Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 110 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2017-01-29, 20:01
theority napisał/a:
kanały od szyberdachu się zapchały, woda zamarzła i teraz leciało wszystko do środka
będziesz wymieniał wężyki i dalej przepychał cienkim drucikiem czy inaczej? Tak patrząc na ilość wody na dachu na zdjęciu przypominam sobie swoją delikatnie zalaną podsufitówkę - może ten sam problem ;/
Theo to w tym roku przyjezdzamy parami ty na dwa venta ja na dwie jetty
Ty mnie normalnie doganiasz,jak juz bedziesz mieć 11 vento to mi napisz wtedy i ja zmienie zeby dalej być przed Tobą
Jak podloga??
Dawca czy bedzie żył??
Cobramas jak patrze na grila w swoim aucie to nie wiem czemu ale mam Ciebie przed oczami.
Chyba nick Ci damy nowy Grilamas,? na co Ty odpowiesz MAM
A co do auta jak będzie zdrowe to nie waż się go złomować
Ale jak poprzednik twierdzi że zdrowa to sprawdz,swapuj i ciesz się zdrowym TDI z thermotronicem,chyba że mi vr-ke znajdziesz to dam Ci za nią swojego
No cóż, zdrowa... prawy słupek A ma spory purchel, na dachu szpachla pęka i tylne błotniki przy klapie też mają purchle ;/ zeszlifuję to się okaże co jest pod.
Marek81l napisał/a:
z thermotronicem
Ja chcę climatronica
Po tygodniu suszenia farelką i żwirkiem, stwierdziłem że jednak najlepiej będzie wyciągnąć całe wnętrze i wysuszyć w domu.
Część wygłuszenia było już w stanie agonalnym i śmierdziało szlamem, więc poleciało do kosza.
Przy okazji wypierzę się wykładzinę
Myślałem o tym, sporo też czytałem, ale w lokalnym sklepie i tak mieli tylko piaskowy.
BTW silikonowy i tak by nie dał rady na tę ilość wody Na pewno lepiej by się go zbierało
Cytat:
jak by była to miał byś odpływ dla wody
TY
Padłem
Silnik: 1,9 TDI Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 110 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2017-02-05, 19:30
Ale podłoga nie wygląda źle prócz dużej ilości wilgoci. Będzie to jeszcze jakoś zabezpieczał przed złożeniem? Jak tam gumowe spusty? Ja musiałem zaspawać ;p
jankes3d, nie widać generalnie za dużo rdzy, jeden otwór jest na pewno zaspawany (kawał blachy wspawany) i wydaj mi się że to tyle Bart mówił, że podłoga była robiona rok temu
Myślę żeby wyłożyć podłogę matą głośnikową jak było oryginalnie ale zobaczymy póki co nie chce w niego dużo pakować, bo sama wymiana przedniej szyby i butli LPG będzie dość sporym wydatkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum