Witam moim problemem jest to co u wielu mimo to przegladajac forum nie znalazlem konkretnej odpowiedzi co by bylo tego przyczyna. Problem polega na tym ze autko jezdzi na pb i lpg bez zadnych problemow problem pojawia sie gdy sie troche nagrzeje na lpg wszytsko okej smiga natomiast przy cieplym silniku na pb zaczyna sie dusic i zwyczajnie gasnie. Ostatnio w trasie z ciekawosci przy 3tys ob przelaczylem go na paliwo i jechal tez normlanie mimo ze byl rozgrzany ale gdy potem chcialem go po tankowaniu odpalic na benzynie bylo okej udlawil sie i zgasl i odpalilem juz na gazie.Tak to wszystko okej jak jest zimny obroty trzyma nie faluje ani nic i jadac na pb nic sie nie stanie poki nie zlapie tam jakiejs temp. i sie nie zacznie dlawic. czujnik plynu chlodzacego byl wymieniany nie dawno.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2017-02-17, 10:41
Tps także pracuje na gazie więc to raczej nie on skoro na gazie jest ok
Odłącz akumulator (zresetuj kompa) i zobacz czy nic się nie zmieniło.
jak to nie pomoże to po nagrzaniu, w tedy kiedy powinien najbardziej świrowac na benie, zakręć gaz w butli i zobacz czy nic się nie zmieniło w pracy na benie.
Tps także pracuje na gazie więc to raczej nie on skoro na gazie jest ok
Paweł J., nie obraź się ale TPS dodaje wartości do dawkowania ilości benzyny w zależności od obrotów, czyli przy gazie nie jest taki potrzebny bo i tak przekaźnik odłączy wtrysk. Resztę roboty robi krokowiec przy korpusie przepustnicy i drugi na wężu gazowym (o ile jest). Jeśli nie ma krokowca a benzynowy jest walnięty to idzie ustawić wolne obroty śrubą od gazu i na reduktorze.
Nie mniej psychool0000 sprawdź sugestię Pawła, może coś nam to wskaże
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2017-02-17, 12:31
theority, wiem co robi tps Nie mniej jednak jeśli autor wątku ma zamontowany gaz zgodnie ze sztuką czyli druga generacja z porządnym kompem, który korzysta z tps-u, wskazuje że na gazie także powinny takie problemy występować. Co innego jeśli jest tam coś zdrutowane, wyłączony tps, w kompie gazowym lub wwalona śrubą.
Co innego jeśli jest tam coś zdrutowane, wyłączony tps, w kompie gazowym lub wwalona śrubą.
W moim regionie, to rzadko kiedy któryś z gazowników podłączał TPS, bo każdy tylko chciał aby tanio było więc stag2w lub Al700 i to było tyle, a potem zdziwieni że na benzynie nie chodzi. Nawet na forum ktoś ostatnio pokazywał fotkę z komory i też był na śrubę
Najlepiej niech Psychol (ciekawy login BTW ), wstawi fotkę z komory
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Odpowiedzia na moje pytanie jest to ze mapa pb sie rozplanowuje od zlej mieszkanki Gaz mam na srubke wystarczy troche pokrecic tak by go wyczuc i diamentralnie zmienic mieszkanke jezeli ktos mialby taki problem Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum