Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2008-01-04, 00:03 DESKA ROZDZIELCZA
a wiec kolega MAPET zabil mi klina dlatego troszke pogrzebalem no i dalej nie wiem o co chodzi jedne Ventylki maja dechy jak w golfie ale sa tez takie ktore maja takie jak powinno MIEC VENTO jaka jest tu zasada ? fotki mi nie wchodza bo maja po 50KB i wiecej moze jutro jakies wsadze pogladowo
http://www.fotosik.pl/pok...e083dfddd4.html gt 1.8 93r
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Ostatnio zmieniony przez BANDERAS_RR 2008-01-04, 15:36, w całości zmieniany 3 razy
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-01-04, 00:12
zasada jest prosta: na przełomie lat 94/95 nastąpiła zmiana
roczniki 92 i 93 mają stare deski - typowo Ventowskie
roczniki od 96 i 97 mają nowe deski - takie jak w golfie
A z z tymi rocznikami przejściowymi czyli 94 i 95 jest różnie - raz jest tak raz tak.
Niektóre z datą produkcji 94 wychodziły już jako wersja 95 i mają nowe deski, a niektóre z 95 wychodziły jeszcze jako stara wersja i miały stare deski
Pewnie zależało to od fabryki w której produkowano Ventki i od kraju do jakiego ewentualnie szły na export..
PS. Banderas fotki najlepiej wrzucaj przez www.fotosik.pl
Koledzy mam pytanko czy ktoś ma Ventke 1.9TDI z `96 Bo nie mam kontrolki ze swiec żarowych i nie wiem czy żarówka mi poszła czy po prostu w tych typach nie ma, bo też się spotkałem z takimi.
A jeżeli jest to gdzię mógłbym dostać schemat żeby te żarówki wymienić? Nie chce nic połamać. Jeżeli ktoś wyciągał już deske to niech napisze albo prześle linka z opisem.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-01-20, 23:32
Wątpię żeby nie było - powinna być kontrolka świec żarowych.
Z tyłu w zegarach są żarówki - musisz tylko wyjąć zegary i wymienisz sobie żarówkę.
Na stronie głównej masz poradę jak wymienić zegary itp i tam masz opisane jak się je wyjmuje tyle że zapewne masz deskę taką jak w golfie więc masz łatwiej bo wystarczy odkręcić tylko 2 śrubki (pod zaślepką obok radia i pod włącznikiem świateł) i już można wyjąc ramkę licznika a potem 2 następne śrubki trzymające zegary, odczepiasz kostkę i zegary masz na wierzchu
Najgorsze w nich jest to, że jest parę rzeczy, których w ogóle kupić nie można, a jak już są, to pieruńsko drogie. Sam przełącznik świateł w fuul opcji masakrycznie dużo kasy kosztuje, a bajery tego typu jak np. zaślepki do konsoli, czy kratki nawiewu, której sam szukałem przez rok czasu ponad, praktycznie nieosiągalne. Ale wszystko ma swoje uroki, plusy i minusy. A i tak o niebo lepsza decha venciarska jest od golfowskiej, bo ładniejsza
Silnik: VR6
Wysłany: 2008-04-25, 13:40
a mysliesz ze po co oni to zrobili zeby zarabiac majac wyzsza kalse niz golf lekko... tak samo po co sie roznia deski w bora i vento czy nawet hokeje czy zderzki na pozor identyczne w vento.. o to w tym chodzi! $$$
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Witam Wszystkich uczestniów tego tematu mam pytanko, pownieważ znalazłem ventke z 96 roku , nie jest to skladak zaznaczam, i nie jest złożonych z dwoch auto ale posiada starsza deske i kierownice oczywiscie, czy jest to mozliwe zeby w nim byla ta starsza?? produkowano?? takie?? czy mozen to jest koncówka 95 roku??
_________________ Po co czekać jak można jeździć, świat jest dla odważnych, ale czy CI odważni go zmieniają
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2013-03-12, 10:25
Nie jest to możliwe ,stara decha była do 93 roku. Chyba że stara deska z osprzetem lezała 3 lata w magazynie i nagle jakis pracownik fabryki wpadł na nia i postanowił założyc w nowym samochodzie. Ale to juz było w temacie gdzie pytałes sie o ventke ,prawda
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Witam. Wlasnie kupilam kolejne vento i po lewej stronie w miejscu gdzie w drugim vento mialam zmaczek abs jest mala czerwona lamka ktora swieci caly czas bez wzgledu na to czy auto stoi czy jedzie czy jest zgaszone. Co to takiego? Mam sie martwic ze nie gasnie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum