WITAM
MAM PYTANKO JAKIE POSTOJOWKI NAJLEPIEJ KUPIC DO VENTO??? (CHODZI MI O FIRME, TYP, MODEL, MOZE KOLOR, DIODOWE CZY ZWYKLE...ITP????)
PZDR I CZEKAM NA ODPOWIEDZI!!
[ Dodano: 2008-02-13, 09:38 ]
mile widziane fotki jak polecane postojówki wyglądają
Ostatnio zmieniony przez spyro 2008-02-13, 11:36, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-02-13, 14:07
masz na allegro od groma gotowych diod- znaczy sie juz w oprawkach od zarowek. jak masz zarowki w lampach typu bluueee cos tam wision-to ladnie by do tego niebieskawe diody wygladaly nie wiem, czy eksperymentowanie z kolorami odbiegajacymi od bialego jest w polsce legalne, ale raczej nie...
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
no tak wiem hehe ze nie wolno mieć innych niż zółte albo białe ale ja se walne niebieskie bo mam zarówki h4 niebieskie i bd coola jakie trzeba tam do vento t4w czy jakie???
Silnik: 1,9 TDI Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 110 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-02-22, 15:21
Mnie tam się czerwone podobają i już mam myśl jakby tu dodatkowe postojówki zainstalować w lampach. Nie chcę się narażać na niepotrzebne postoje i użeranie się ze smerfami więc dodatkowy wyłączniki git.
odgrzebie stary temat bo mam pytanie... a mianowicie jakie postojówki LED wybrać co by było ładne mocne białe światło na allegro jest mnóstwo rodzai na co zwrócić uwaga przy zakupie czego się wystrzegać
wszelkie sugestie mile widziane .
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
krzeszak, jedz najlepiej do jakiegoś sklepu elektronicznego, kup załóż, jak się nie będzie podobać to od razu wymienisz
takie diody grosze stoją, 2,5 zł za szt czy coś takiego
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Chciałbym jakieś tanie żarówki do Ringów.. najlepiej jakieś Xenon looki.. ale nie takie co by mi dowód wzięli.. Mam na krótkich i długich Osramy blue vision.. i głupio wyglądają żółte ringi a białe krótkie ;p Co polecacie ? Tam ich wchodzi 12 do lamp.. pasuje mi coś najtańszego
jedz najlepiej do jakiegoś sklepu elektronicznego, kup załóż, jak się nie będzie podobać to od razu wymienisz
dobrze powiedzieć niestety gorzej to zrobić przynajmniej na razie w moim przypadku ...
dlatego chciałem zasięgnąć porady co bym mógł zamówić sobie na allegro... chodzi mi na co się zdecydować :
1x SMD POWER LED 5050
4 x walcowe diody SMD
5x SMD POWER LED 5050
1 diody LED dużej mocy (stożkowa,kulista,walcowa)
1 dioda walcowa 8mm
1x LED dyfuzyjny
tu link mniej więcej do wszystkich z wymienionych przeze mnie rodzajów LED
http://allegro.pl/sklep/17976842_led-provider
chodzą słuchy ze niektóre strasznie szybko się przepalają , jakiej firmy i jaki rodzaj wybrać żeby to ładnie biało świeciło i zachowywało się jak podciwa żarówka postojowa
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-01-27, 19:42
KamyczeQ napisał/a:
Chciałbym jakieś tanie żarówki do Ringów.. najlepiej jakieś Xenon looki.. ale nie takie co by mi dowód wzięli.. Mam na krótkich i długich Osramy blue vision.. i głupio wyglądają żółte ringi a białe krótkie ;p Co polecacie ? Tam ich wchodzi 12 do lamp.. pasuje mi coś najtańszego
Ja się zamierzam na coś takiego. Do tej pory sprawdzałem jednodiodowe (wypukłe, płaskie) i nie polecam. Dają punktowe światło i brzydko to wygląda w ringach. Te z linku wyglądają tak, że świecą w każdym kierunku i do tego są to diody SMD. Ciekawi mnie tylko wytrzymałość na zmiany napięcia w samochodzie... No i ta cena razy 12
pytam o firmę bo swego czasu kupiłem tez w sklepie 4diodowe led pierwsza po tyg. przestała świecić następna po kilku dniach zaczęła błyskać niczym stroboskop ...gwarancji na to nie uznali i miły Pan powiedział ze skoro się tak szybko przepaliły to mam coś źle z elektryka w aucie i najlepiej jak bym sobie wydarował modzenie przy postojach w aucie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum