Wysłany: 2008-02-21, 17:19 Kable głośników w drzwiach przednich
Mam problem natury techniczno-poznawczej Otóż chcę założyć głośniki w drzwiach przednich, mam podciągnięte orginalne kalbe, z ładną wsuwką na końcu (którą i tak musze uciąć) ale fabrycznie były tylko głośniki w podszybiu więc kable nie są wpięte do kostki iso. I tu leży mój problem, gdzie mogą znajdować się "drugie" końce kabli, te które mają wchodzić w kostke
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 172 Skąd: K-Kożle
Wysłany: 2008-02-21, 17:24
kable ida z kostki iso do podszybia i dalej do drzwi. takze na jednym kablu masz glosniki na podszybiu i w drzwiach. jak wyjmiesz glosnik ten co jest w podszybiu to bedziesz wiedzial o co chodzi
Silnik: 2e Pomógł: 25 razy Wiek: 45 Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 924 Skąd: Ostróda
Wysłany: 2008-02-21, 17:29
Głośnik z drzwi i z podszybia są na jednym kablu
W szereg albo równolegle podłączone nie pamiętam dokładnie
Ale kabel od wtyczki idzie do podszybia a potem do drzwi
[ Dodano: 2008-02-21, 17:30 ]
No i spóźniłem się zafajdany komp
Zawiesza się kiedy nie trzeba
To może powiecie mi jeszcze jak zamontować gwizdki bez zwrotnicy (mają wbudowany kondensator). Są to tweetery VW wyprodukowane przez philipsa, mają gniazdo na wtyczke, niestety ta orginalna nie pasuje, da sie coś na to zaradzić ? Z tego co wyczytałem to tweeter w takim zestawie musi być za midbasem tak Aha, czy da sie go jakoś przeprowadzić np do podszybia bez zdejmowania boczków drzwi czy nie bardzo, a jeśli nie to gdzie można go jeszcze zamontować To moja pierwsza zabawa z montowaniem głośników, wielkim melomanem nie jestem ale fabryczne dały dupy i trzeba było coś załozyć stąd moje pytania laika...
Z tymi kablami w drzwiach to chyba nie jest tak kolorowo, podłączyłem pod nie dzisiaj woffery i niestety ani drgneły. Kable niby wychodzą z drzwi i idą gdzieś pod deske, ale gdzie to niewiem. A z głośnika w podszybiu idą tylko dwa kable też głęboko w deske
Problem w tym że chce to zrobić jak najprościej, nie zalezy mi na jakiejś super jakość dźwięku, wystarczy żeby coś grało. A kable pewnie i tak będe musiał ciągnąć nowe bo nie mam pojęcie gdzie kończą sie te fabryczne.
w desce wyjmij tylko zegar i oslone na bezpieczniki zeby kabel przeciagnac i kabel zasilajacy przeciagnij na drucie gdzie idzie normalna wiozka kabli od silnika do srodka auta i po sprawie a od samego radja do drzwi to sciagnij cala deske zegary kratki nawiewiw itp i schowek chyba ze masz airbag
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2008-02-23, 12:18, w całości zmieniany 1 raz
W końcu wziąłem się za rozciągnięcie tych kabli, jednak szybko trafiłem na problem. Kable wychodzą z drzwi i w "budzie" wchodzą w taką dziwną okrągłą kostke, jak przez to przeprowadzić kabel
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum