Mam taki problem, ze podczas deszczu cieknie mi do srodka woda z dzwigni od podnoszenia maski... Moze ktos mial taki problem albo chociaz wie skad moze sie ona tam dostawac?
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2012-04-15, 19:31
w podszybiu jest ja lince taka gumka co uszczelnia u mnie to zardzewialo isie lalo to uszczelnilem to duza iloscia sylikonu:) jak podniesiesz maske to widac to w prawym rogu linke i ta gumke
Jutro jak nie bedzie padac lub pojutrze zakleje to silikonem i zobaczymy. A szyberek swoja droga uszkodzony mam ale w czasie deszczu nie przecieka, raz chlusnelem wiadrem wody to poszlo po podsufitce
poczekaj jak deszcz bedzie bo tak to lipa nie raz tak sprawdzalem i nic nie cieklo wystarczyl deszcz przez pare godzin i mokro rurke od szybr sprawdziles ? czy jest w wezyk do odprowadzania wsadzona ?
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2012-04-18, 16:50, w całości zmieniany 1 raz
Przeczysc ta rurke co jest miedzy drzwiami wystaje tam maly kawalek czesto bywa ze jest tam straszny syf i woda nie jest odprowadzana
ale jak rurka dobrze jest wlozona w ta gumke ( a jest tam zajebiscie szczelnie ) i jest ona nawet zapchana to jak ma woda leciec ? jak juz to bedzie sie do gory podnosci czy sie myle
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2012-04-18, 17:35
kawałek drutu (zakończonego nie ostro, żeby rurki nie podziurawić) i wpychasz od dołu ... i wyciągasz ... lejesz wodę do rynienki szybra i patrzysz czy wypływa ... ma płynąć swobodnie ... u mnie był syf jak cholera, a teraz zero problemów
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2012-04-18, 20:46
po co czekać do deszczu i jeszcze bardziej moczyć sufit? do rynienki lub strzykawką od razu do rurki w szyberku od góry polej i zobaczysz co i jak .. teraz idą ciepłe dni, więc najlepszy czas na takie zabawy
Juz bylem pewien na 100% ze to ta gumka na podszybiu, padal deszcz i nic! Jednak dzis padal mocniejszy, wsiadam do ventyla a tu mokro czyli jednak z szyberku daje. A takie pytanie, czy moze skads jeszcze ciec? Tym razem porobie wszystkie mozliwosci.
no i wlasnie po to sie czeka na deszcz sparwdz czy szyba sie nie rozszczelnila i kanaliki od szybra wyjmij sprawdz je i wsadz tylko pozadnie w ta gumke na dole w slupku
Polalem wode na szyberek - nic, sucho w srodku Ale mimo to i tak przeczyscilem te kanaliki, tylko tak dla scislosci, chodzi o te?:
tak czy inaczej dlubiac w lewym nagle wylecialo sporo blotka a woda zaczela leciec jak z kranu, wczesniej bardziej kapala z tego niz leciala. Jeszcze zobaczymy co bedzie po deszczu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum