Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-07-30, 16:04
A jaki masz Bartku silniczek?
Wymiana filtra paliwa w TDI jest opisana na tej stronie: http://vw2.info/vwforum/filtrpaliwa.html
ale czy filtr paliwa w benzyniakach jest w tym samym miejscu to nie wiem.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-30, 21:25
tak jak Stopa napisał u mnie też jest w okolicach zbiornika paliwa. Jak wejdziesz pod auto to go napewno zobaczysz. Jaj były jak go wymieniałemw tamtym roku, bo skubany nie chciał iśc od śmieci musiałem uciąć obejmy
Uważaj na oczy, paliwo w filtrze jest pod ciśnieniem. Jak odkręcisz obejmy delikatnie zdejmuj wężyki. Weź sobie jakąś butelkę bo paliwo będzie się lało (a szkoda) lub jakieś zaślepki.
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 156 Skąd: Świebodzice
Wysłany: 2006-08-03, 10:36
u mnie jest przed tylnym lewym kołem to chyba standard a jak się odkręci obejmy to trzeba na oczka uważać, a i nie zapomnij że filtr paliwa ma wejście i wyjście musisz zobaczyć na opis na filterku jest namalowana strzałeczka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum