mam pytanko czy mozna samemu wymienic tylne lozyska wiem jak sie do nich dostac tylko nie wiem jak wyglada sciagacz jesli mozecie to wrzuccie mi jakas fotke z tym sciagaczem bo nie chcial bym by mi w sklepie wcisneli jakas lipe i okaze sie ze nie pasuje i kasa wydana na darmo pozdrawiam wszystkich
Wszystko zależy od tego czy z tyłu masz bębny czy tarcze Jeżeli bębny to wymiana obydwu stron zajęła mi 40 minut, dodam że robiłem to na parkingu przed blokiem Zwalasz bęben, wybijasz z niego stare łożysko, wkładasz nowe i z bani
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-03-31, 19:45
babelo82 napisał/a:
lozyska same wyida czy musze uzyc jakiegos sciagacza
Same pewnie nie zejdą....z tego to wiem to da sie je zbić....a jeśli chcesz już kupowac ściągacz to kup jeden z tych najmniejszych-chodź beż ściągacza pewnie da radę
babelo82, przenoszę Twój temat tutaj....tutaj powinien się od początku znaleźć
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-03-31, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2.0 Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 03 Mar 2009 Posty: 23 Skąd: Kielce
Wysłany: 2009-04-21, 22:58
Żaden ściągacz Ci nie jest potrzebny, prędzej jakiś wybijak. Ja też mam tarcze i jest o tyle gorzej przy demontażu że musisz zaciski zdjąć bo tarczy nie wyjmiesz (ta sama zasada co przy przednich). w piaście masz dwa łożyska stożkowe jak odkręcisz śrubę to spokojnie wyjmiesz całą tarcze a część łożysk ta z wałeczkami wypadnie sama od wewnątrz jest jeszcze uszczelniacz który też musisz wyjąć, a jak ładnie wyczyścisz w środku piasty samr to zobaczysz 3 nacięcia do wybijania pierścienia łożyska.
Piasta przy tarczowych i bębnowych wygląda idealnie tak samo. TYGRYSISKO umieścił ci ją na początku na 2-gim slajdzie.
A co do zakupu to nie wcisną Ci czegoś co nie będzie pasować. Ja kupowałem łożyska NK i w zestawie za trzydzieści pare złoty miałem dwa łożyska całe zabezpieczenie dekielek i uszczelniacz. cały komplecik na jedno koło.
A do zabawy zaopatrz sie w dobry wybijak i ostrożnie przy wbijaniu.
Regulacje luzu łożyskowego też TYGRYSISKO Ci zarzucił (3-cia fota na począdku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum