Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2009-10-14, 09:37 Mody czas zaczac :D Ventyl by WAFEL
Powitac wszystkich chcialem pokazac wam swojego dupowoza
Silnik: 1.9 TDi 1Z 90 km
Skrzynia biegow: seria
Wyposaazenie: kiera Raid, ful elektryka, szyber, thermotronic, alarm z domykaniem szyb z pilota, kilka czarnych elementow w suficie
Zawieszenie: -40/-40
Nadwozie: zderzak US (home made) z obrysami i sredim hokejem, ciemne halogeny z ciemnymi halogenami, lampy Smoked
Audio: radio Sony Xplod CDX-F5500 tuba Sinuslive 2x150W przod seria
W planach na 2010/2011
Nadwozie: malowanie calej ventki w ori kolor (fiolet), lotka na klape, pakiet GT
Wnetrze: siedzenia od GT, lewarek zmiany biegow od MK4
Kola: ATS CUP 15' po polerce
Silnik: jezeli sie uda to wtryski, komp, duzy IC
Zawieszenie: gwint MTS, zmiana tylnej belki oraz wszystkich gumowych elementow zawiechy
i to by bylo na tyle planow, moze cos wyjdzie innego nie planowanego
Tak wygladala Ventka na drugi dzien po zakupie
Przymiarka S line
Po malych zmianach, szeroki hokej od mk3 za 40 pln ktory po 2 miesiacach zawital w koszu
Dlugo potem nic sie nie dzialo ale jak mialem ferie to wzielem sie za silnik, wyczyscilem kolektor ssacy, zaslepilem EGRa, puscilem odme w wezyk pod silnik, efekt odczuwalny
Nastepnie rozebralem cale wnetrze i wzielem sie za przygotowanie podlogi do spawania, troche roboty bylo ale juz wszystko zrobione i zabezpieczone na dlugi czas
Pozniej doszly halogeny i postoje w kierunkach
Nastepnie zrobilem szyberdach to znaczy popekane prowadnice, wypralem sufit i pomalowalem lampki na czarno
Wkoncu doczekalem sie gleby zwylky kit -40 a ile frajdy z jazdy, a tu foto by Slaw71 na spocie w NS
Tu juz zaczelem sie bawic w US
dzieki Piotrowi zalozylem obrysy
to na razie tyle jestem bardzo zadowolony z furaka i napewno temat nie ucichnie
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2010-06-08, 15:39, w całości zmieniany 3 razy
kolor ciemny, widać że robiony na styl "bandit" , za dużo fot nie ma więc i więcej powiedzieć nie można, powodzenia w modzeniu no i silniczek z potencjałem, sam się rozglądam powoli za TDI
Ostatnio zmieniony przez dżodżo1986 2009-10-14, 09:44, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-10-15, 19:31
WAFEL dłubałeś coś przy grillu bo zdaje mi się, że w latach kiedy zaczęli wsadzać tdi do Vento czyli od '94 powinieneś mieć nowszy typ. Z drugiej strony najstarszy najlepszy Poprawcie mnie jak się mylę
Nom zgadzam sie:) sam sie zastanawiam nad zmiana Ventki z benzyny na TDI. A tak poza tym fajne Vento. Ciekawi mnie tylko jaki przebieg i czy silniczek w pełni sprawny
Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2009-10-17, 19:35
A wiec tak chlopaki. Moje Vento ma 280 tys przebiegu. Silniczek chodzi elegancko i bardzo cicho jak na ropniaka (wiadomo tdi) i jest bardzo dynamiczny a gril zmienilem na starego typu poniewaz te nowe sa beznadziejne a zwlaszcza te z allegro bez znaczka. Prysnelem swoj znaczek na czarno i troche przekrecilem zeby bylo troche inaczej
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
Silniczek chodzi elegancko i bardzo cicho jak na ropniaka (wiadomo tdi) i jest bardzo dynamiczny
Nie zartuj sobie
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum