Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-08-26, 12:38
kiedyś miałem ale się pozbyłem po jakimś czasie - wybrałem podświetlenie zimnymi katodami, moim zdaniem efekt fajniejszy, ale oczywiście to tylko moje zdanie.
Co do inwertera to nie jest to najtrwalsze urządzenie jakie widziałem, tzn padają po pewnym czasie. Plus, ze do jednego inwertera możesz podłączyć zegary oraz podświetlenie nawiewów.
Silnik: 1.6 atf
Wysłany: 2009-09-01, 08:59
miałem takowe tarcze zamówione z MOMANA wykonanie super wszystko idealnie pasowało ale co do samego podświetlenia to masakra. JA miałem podświetlenie biało czerwone i ogólnie w dzień to była bajka wszystko ładnie przejżyście a w nocy strasznie męczące istna żarówa może gdyby w seicento było coś takiego jak w golfie że można sobie rozjaśniać i ściemniać to może było by lepiej. Ale wydając tyle kasy na same tarcze ja osobiście wolał bym wsadzić całe zegary od golfa 4
ja tam mam założone te zegary i powiem wam że u mnie w okolicy robią furore a jesli chodzi a jazde nocną to nie męcza oczu tak jak normalne podswietlenie
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2009-09-06, 23:19
SŁAWNY napisał/a:
miałem takowe tarcze zamówione z MOMANA wykonanie super wszystko idealnie pasowało ale co do samego podświetlenia to masakra. JA miałem podświetlenie biało czerwone i ogólnie w dzień to była bajka wszystko ładnie przejżyście a w nocy strasznie męczące istna żarówa może gdyby w seicento było coś takiego jak w golfie że można sobie rozjaśniać i ściemniać to może było by lepiej. Ale wydając tyle kasy na same tarcze ja osobiście wolał bym wsadzić całe zegary od golfa 4
ja zalozylem indyglo juz dawno jak byl tylko jeden wzor cale tarcze sie swiecily i ta sama bajka w nocy jakby ktos mi latarka po oczach swiecil po sciemnieniu tarcze mrugaly takze tez kicha az pewnej nocy na trasie jak radiowoz za mna jechal zgasly calkowicie i tak jechalem z predkoscia na wyczucie z lublina do zamoscia
Silnik: 1.8 GT + gaz Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 141 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: 2012-03-13, 22:01
Witam Panowie! mam do was pytanie, czy do montażu tych tarcz indiglo trzeba sciągać wskazówki obrotomierza i licznika km? czy ciężko jest założyć te tarcze? pytam bo chciałem sobie takie założyć i nie wiem czy jest sens, czy sobie jakiejs biedy nie narobie???
Tutaj masz instrukcję co po kolei zrobić: http://moman.pl/instrukcjaszczegolowa.htm
Co do indiglo to ja mam mieszane uczucia, miało być pięknie jak na zdjęciu na allegro a w praktyce wyszło tak że w nocy nie widzę wskazówek bo one nie są już podświetlane. Można bawić się w dodatkowe lampki ale to i tak psuje cały efekt. Jak co to mogę zdjęcia pokazać jak to wygląda.
Tu masz zdjęcie jak wygląda w biały dzień jak dociera dużo światła
Tu masz jak jest troszkę ciemniej i indiglo zaczyna świecić
A tu masz jak jest w nocy
Jak widzisz na ostatnim obrazku niestety nie widać wskazówek, pomalowałem je farbą fluorescencyjną ale niestety to jest za mało żeby dobrze wyglądało. Niektórym przeszkadza że za mocno świeci ale to można zmniejszyć potencjometrem który powinien być wbudowany w przełącznik świateł obok regulacji wysokości. Generalnie to gdyby nie te wskazówki to byłbym zadowolony. Można bawić się w jakieś lampki żeby farba fluores. świeciła ale to może zniszczyć efekt (może wyglądać jak w dzień) więc chyba trzeba tak to zostawić. Mam nadzieję że pomogłem.
Witos, a może warto pomyśleć o wskazówkach od passata b5 albo golf IV ? nie byłoby problemu jak na ostatnim zdjęciu że nie widać wcale wskazówek a i efekt byłby konkretny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum