witam, mam pytanko i prośbe w temacie wymiany żarówek podświetlenia zegarów. Kupiłem nie dawno autko i jestem w trakcie robienia je do stanu normalności. Czy jest jakiś sposób skutecznego dostania się do zegarów celem wymiany żarówek??? Boje się sam grzebać żeby czegoś nie spiepszyć a jesli chodzi o Vento, to jestem świeży.
witam, mam pytanko i prośbe w temacie wymiany żarówek podświetlenia zegarów. Kupiłem nie dawno autko i jestem w trakcie robienia je do stanu normalności. Czy jest jakiś sposób skutecznego dostania się do zegarów celem wymiany żarówek??? Boje się sam grzebać żeby czegoś nie spiepszyć a jesli chodzi o Vento, to jestem świeży.
jesli masz półe od vento to musisz wyjąć lewą i dwie środkowe kratki nawiewów bo tam masz śruby schowane. potem chyba włacznik świateł i zaślepke z prawej strony i masz wszystkie śruby na wieszchu.
Jeżeli masz pólke od golfa to tylko właczik świateł, zaślepke po prawej i 2 śruby masz na wieszchu. to cała zabawa
Aby wymienić żarówki od zegarów nie musisz nawet wyciągać zegarów, wystarczy że wysuniesz go od góry i wkręcisz nowe żarówki w oprawkach....nowe czesto mogą nie działać, ponieważ trzeba dobrze dogiąć blaszki z oprawek żarówki do blaszek w zegarach-to nic trudnego
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-11-07, 16:49
Paweł J. napisał/a:
Aby wymienić żarówki od zegarów nie musisz nawet wyciągać zegarów
Tzn trochę źle się wyraziłem...zegarów nie wyciągasz ale odkręcasz....i możesz je przechylić w celu wymiany żarówki...u dołu beda na takich bolcach i można zegar przysuwać....ale całkowicie wyciągać go nie trzeba...gdy wyciągniesz to trochę ciężko na nowo wtyczkę do zegarów ciężko założyć-ale oczywiście wszystko da się zrobić.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-11-14, 23:51
A ja mam tylko dwie dziurki (bez skojarzeń) u mnie też nawet po max ściemnieniu dobrze widać zegary....swego czasu też bawiłem się kolorowymi diodami ale to o kant du....potłuc....ledwo co widać......z kolorowej diody w seryjnej oprawce światła nie będzie. Z resztą seryjne zielone tez w nawiewach dobrze nie świeci...osobiście mam seryjne oświetlenie ale bez zielonych barwników przez co wszystko ok widać
piechu43 napisał/a:
na samej góże
Te są odpowiedzialne za oświetlenie zegarów....te z tyłu to zwykłe diody od kontrolek.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-11-15, 00:06, w całości zmieniany 1 raz
Paweł J., w Twiom środeczku można by książke czytać po zmierzchu podoba mi się i to bardzo!!!! jutro coś będę kombinował bo w porównaniu z moim obecnym to "dzień do nocy"
sztuk 2 od gory i sztuk 2 do podsietlenia przebiegu i zegarka
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum